Gå direkt till innehåll
Tillfällig skolstängning för två klasser på Norrmalmskolan under perioden 21-25 januari.
Tillfällig skolstängning för två klasser på Norrmalmskolan under perioden 21-25 januari.

Pressmeddelande -

Tillfällig skolstängning för förskoleklass och klass 1A Norrmalmskolan

På grund av en stor frånvaro bland personalen med anledning av covid-19 har skolchefen beslutat om en tillfällig hemgång för förskoleklass och klass 1A på Norrmalmskolan under perioden 21-25 januari.

- Bemanningsläget i våra verksamheter är mycket ansträngt. Vi ser en ökning av antalet bekräftade fall i våra verksamheter och en hög frånvaro där personal sitter i familjekarantän samt den vanliga influensan och en del magsjuka, säger Malin Westling, skolchef.

Beslutet gäller 21-25 januari 2022 men kan komma att förlängas. För de vårdnadshavare som har behov av omsorg kommer det att erbjudas på Norrmalmskolan under de dagar som eleverna inte får vara i sina klasser.

- Det går inte att bedriva distansundervisning med så unga barn, de får ledigt dessa dagar. Rektorn kommer att säkerställa att de får den undervisning de har rätt till vid annat tillfälle, säger Malin Westling.

Var uppmärksam på symtom och meddela skolan vid bekräftad smitta

Grundregeln är att både barn och vuxna med symptom ska stanna hemma så länge de är sjuka. Personer från sex år som inte haft covid-19 det senaste halvåret bör även testa sig. Det gäller både vaccinerade och ovaccinerade.

- Här har vårdnadshavare en viktig roll, att vara uppmärksam på symtom och meddela skolan vid bekräftad smitta, säger Malin Westling.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Malin Westling

Malin Westling

Förvaltningschef, Utbildningsförvaltningen Piteå kommun 0911-69 60 61 pitea.se skola och förskola barn och unga