Gå direkt till innehåll
Hög sjukfrånvaro leder till prioriteringar och omfördelning av personal

Pressmeddelande -

Hög sjukfrånvaro leder till prioriteringar och omfördelning av personal

Läget är ansträngt i Socialtjänsten och bristen på personal är stor på grund av hög sjukfrånvaro. Nu fördelar förvaltningen om personal inom avdelningarna särskilt boende för äldre och ordinärt boende och de viktigaste insatserna prioriteras för att få verksamheten att fungera.

Bemanningspoolen är också påverkad av hög sjukfrånvaro och det är svårt att hitta tillgängliga vikarier.

-Det känns smått overkligt att restriktionerna lyfts i det läge vi befinner oss i, pandemin är långt ifrån över. Vi hoppas att närstående förstår att vi måste göra förändringar för att klara verksamheten i den besvärliga situation vi befinner oss i personalmässigt, säger Magdalena Jonsson, avdelningschef särskilt boende för äldre, Piteå kommun.

-Det är fortfarande viktigt att alla som besöker oss är noga med att följa de instruktioner för besök som gäller.

Trots att restriktioner lättar i samhället från den 9 februari kvarstår samma hygienrutiner och riskreducerande arbetssätt för vård- och omsorgspersonal. Och den påtagliga personalbristen till följd av sjukskrivningar och hemkarantän är ett faktum.

-Vi behöver, utöver omfördelning av personal, också göra prioriteringar i insatserna under en period framöver. Det betyder att vissa insatser flyttas fram, minskas eller tas bort, säger Helena Magnusson, avdelningschef ordinärt boende, Piteå kommun.

-Fokus ligger nu på att trygga de insatser som måste bli tillgodosedda ur ett patientsäkerhetsperspektiv men också på att säkerställa arbetsmiljön för vård- och omsorgspersonalen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Helena Magnusson

Helena Magnusson

Avdelningschef Ordinärt boende, Socialtjänsten 0911-69 62 51 alt. 070-588 60 62 pitea.se Omsorg & stöd

Relaterat innehåll