Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Inom kort kan du lämna förslag till kommunen via en e-tjänst.        Foto: pixabay.com

Piteförslag – ett nytt sätt att vara med och påverka kommunens utveckling

Piteå kommun har beslutat att införa Piteförslag, ett nytt sätt att bidra till kommunens utveckling. Via en e-tjänst lämnar du förslag, som pitebo kan du dessutom ge stöd åt förslag du gillar. När fler än en promille av Piteås invånare, 42 personer, ger stöd åt ett förslag ska det beredas inför politiskt beslut.

Lokala insatser i Piteå bidrar till rättvisare villkor hos producenter.        Foto: Fairtrade Sverige

Nytt stipendium ska uppmuntra till rättvis handel

Nu inrättas ett helt nytt stipendium, med ambitionen att skapa engagemang för rättvis handel. Fairtrade City Piteå Stipendium delas för första gången ut i samband med Piteå Business Week i februari 2022. Har du engagerat dig, ditt företag, förening eller organisation i Fairtrade under 2021, lämna in din ansökan senast 17 december.

Piteå kommun anordnar tävling för studenter där priset är ett jobb.

Vinn ett jobb! En uppmaning till landets studenter från Piteå kommun

Vi bjuder nu in landets studenter att tävla om ett jobb hos en kommun med framåtanda. Är du inskriven student och har en idé som kan bidra till Piteås utveckling? Besök oss och snacka jobb och karriär på den digitala Framtidsmässan som går av stapeln 21 oktober.

Lättade restriktioner för vaccinerade – så påverkas socialtjänstens verksamheter

Lättade restriktioner för vaccinerade – så påverkas socialtjänstens verksamheter

Sakta och under säkra former öppnar socialtjänstens verksamheter upp igen efter restriktionerna har lättat för vaccinerade. Samvarons verksamheter i centrala stan startade i förra veckan i gång caféverksamheten, antalet deltagare ökar i dagverksamheterna för äldre med kognitiv svikt och Trädgårdens äldrecentra öppnar upp för bokade besök oavsett vistelsetid på centrat.

Den reviderade vindbruksplanen ska tydliggöra var i kommunen vindkraftutbyggnad kan ske.    Foto: Anders Westergren

Samrådsstart för reviderad vindbruksplan

Intresset för förnybar energi är större än någonsin. Nu pågår en revidering av Piteå kommuns vindbruksplan, för att göra den aktuell utifrån dagens förutsättningar och den tekniska utveckling som skett sedan befintlig plan antogs 2014. Tisdag 12 oktober startar samrådet om förslag till reviderad plan, så ta chansen att tyck till.

Ny gång- och cykelväg längs Öjegatan är ett projekt som får stöd via stadsmiljöavtal.   Foto: Ghassan Elajramy

5,8 miljoner till hållbart resande

Piteå kommun har fått ett bidrag på totalt 5,8 miljoner kronor från Trafikverket för satsningar som främjar hållbart resande. Pengarna kommer att användas som medfinansiering till två planerade nya gång- och cykelvägar samt nya cykelparkeringar på Rådhustorget.

Måndag 18 oktober flyttas felparkerade och övergivna cyklar från stadskärnan.   Foto: Getty Images

Felparkerade och övergivna cyklar flyttas från stadskärnan

Vintern knackar på dörren och felparkerade, långtidsuppställda och övergivna cyklar kan ställa till med problem och olyckor både för oskyddade trafikanter och underhållspersonal som ska hålla stadskärnan ren, snöfri och framkomlig. Måndag 18 oktober kommer därför stadskärnan att rensas på felparkerade och övergivna cyklar. Så ta rätt på din cykel om den står felparkerad.

Årets mobila nätverk rullar i Piteå. Åsa Nordström och Britt Bergström arbetar på Piteå bokbuss. Foto: Piteå kommun

Piteå bokbuss vinner priset Årets mobila bibliotek

Sveriges bibliotek har tilldelat priset Årets mobila bibliotek 2021 till Piteå bokbuss. I juryns motivering lyfts bland annat ett nytänkande, öppenhet och nyfikenhet som visar sig i det breda utbudet.

Författarna till trilogin om Nordmark, Margit Richert och Thomas Engström. Foto: Pressbild

Författarbesök till Pite Läser

Författarna till Nattavaara, den utvalda Pite Läser boken, besöker tre av Piteås bibliotek för att berätta om sina böcker och sitt skrivande. Förutom de öppna biblioteksevenemangen kommer författarna även att besöka två klasser på Strömbackaskolan.

Visa mer