Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Piteå kommun inbjuden att tala vid internationellt forum för mänskliga rättigheter

The World Human Rights Cities Forum (WHRCF) är ett årligt återkommande event som hålls i Gwangju, Korea. Piteås kommunalråd Helena Stenberg är inbjuden som talare för att dela med sig av Piteås arbete med mänskliga rättigheter och utropandet till MR-kommun.

- Jag är stolt över det arbete med mänskliga rättigheter som bedrivs i vår kommun med ett stort engagemang från föreningar och företag! Det är en ära att få berätta om detta i ett internationellt sammanhang, säger Helena Stenberg, kommunalråd Piteå kommun.

Forumet som för elfte året anordnas av Raoul Wallenberg Institutet (RWI) och svenska ambassaden i Korea har blivit en viktig plattform för nätverkande och erfarenhetsutbyte mellan städer, organisationer och diverse intressenter inom området mänskliga rättigheter. Forumet genomförs digitalt och årets tema är Mänskliga rättigheter – korruption och tillit i ett nytt socialt kontrakt.

Piteå präglas av en samhällsgemenskap med mångfald som grund - det är ett av Piteå kommuns tre högst prioriterade övergripande mål. Piteå kommun har arbetat med mångfald i flera år och Mänskliga rättigheter (MR) utgör utgångspunkten i arbetet för ökad mångfald. Allt arbete som görs för jämställdhet, tillgänglighet, integration, tillit och trygghet ingår i det breda arbetet för mänskliga rättigheter.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se