Gå direkt till innehåll
Under helgen 16-17 oktober kommer föreningarna att samlas för att resa upp fotbollshallen. Foto: Piteå kommun
Under helgen 16-17 oktober kommer föreningarna att samlas för att resa upp fotbollshallen. Foto: Piteå kommun

Pressmeddelande -

Norrstrands fotbollshall planeras att resas helgen 16-17 oktober

Under denna vecka kommer de sista delarna av den nya konstruktionen att färdigställas för att fotbollsföreningarna sedan ska kunna samlas och montera upp fotbollshallen under helgen 16 - 17 oktober.

- Vi ser verkligen fram emot att få resa upp hallen och kunna erbjuda våra fotbollsföreningar bra förutsättningar för vinterträning. Grundplanen var att resa upp hallen kommande helg men utifrån att vi haft lite förseningar i arbetet vill vi inte riskera att pressa på utan flyttar fram det en helg i stället, säger Per Lenndin, projektledare Piteå kommun.

Under våren togs det fram en lösning för att göra hallen mer tålig och bättre rustad för kraftiga snöfall i samband med hård vind. Förslaget innebar dels en ombyggnation på plats och att två av tio dukdelar skulle skräddas om på fabriken i Italien för att passa den nya konstruktionen. De anpassade dukarna är på plats och under veckan kommer den nya skyddsväggen att färdigställas och då är hallen redo att resas om vädret tillåter.

- Arbetet med ombyggnationen av hallen har flutit på bra i stort även om det är ett unikt projekt som måste platsbyggas. Vi känner stor tillförsikt till att vi nu har en bättre rustad hall för vårt klimat. Sen är vädret alltid en parameter att ta hänsyn till vid upp- och nedtagning av hallen, säger Per Lenndin.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Per Lenndin

Per Lenndin

Kultur, park och fritid, Piteå kommun 0911-69 62 49 pitea.se sm-veckan 2022 Piteå 400 år