Gå direkt till innehåll

Ämnen: Miljöpolitik

Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande.

Förslaget om inrättande av naturreservat på Degerberget får inte politikernas stöd

Länsstyrelsens förslag att inrätta ett naturreservat på Degerberget har väckt starka reaktioner. Nu pågår ett samråd där Piteå kommuns kommunstyrelse yttrar sig i frågan. De lyfter fram vikten av ansvarsfullt skogsbruk och att områdesskydd bör vara frivilligt för markägarna. Inrättandet av ett nytt naturreservat får därmed inte stöd från Piteå kommun.

Kommunalrådet Patric Lundström är glad över finalplatsen.    Foto: Magnus Stenberg

Piteå - finalist i den prestigefyllda utnämningen Sveriges Superkommuner

Idag offentliggjordes finalisterna i årets utnämning av Sveriges Superkommuner. Piteå är en av fem finalister i kategorin småstads- och landsbygdskommuner. Finalisterna är kommuner som inte bara står starka i dag utan också är särskilt väl rustade för framtiden.

Insiktsmätningen visar en positiv utveckling av Piteå kommuns service till företag    Foto: Maria Fäldt

Positiv utveckling för Piteå kommuns service till företag

Under onsdagen offentliggjordes servicemätningen Insikt. Nöjd kund-index (NKI) har stigit från 74 till 79, vilket gör att Piteå kommun återhämtat sig från föregående år och klättrar från 111:e till 45:e plats i riket och därmed ligger i den övre fjärdedelen av medverkande kommuner. Tittar man på kommuner som är jämförbara med Piteå har vi klättrat från 38:e till 12:e plats.

Parkavdelningen ansvarar för underhåll av isbanan på Nördfjärden. En del i att skapa attraktiva miljöer i Piteå. Foto: Piteå kommun

Klart med ny parkchef i Piteå

Nu är det klart att Ronny Nyström blir ny parkchef i Piteå kommun. Nyström har jobbat som enhetschef inom avdelningen i tre år och senaste tiden som tillförordnad parkchef.

Ny tillfällig lag om smittskyddsåtgärder

Ny tillfällig lag om smittskyddsåtgärder

​Riksdagen kommer inom kort att besluta om en ny lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Lagen föreslås träda i kraft den 1 juli och upphör att gälla den 31 december 2020. Förslaget innebär att den som driver ett serveringsställe, med eller utan serveringstillstånd, ansvarar för att vidta åtgärder för att förhindra spridning av covid-19.

​Piteå klättrar stort i miljöranking

​Piteå klättrar stort i miljöranking

Piteå kommun har på ett år klättrat från plats 115 till plats 53 i miljörankningen av Sveriges kommuner. Det är Aktuellt hållbart som genomfört undersökningen för nionde året i rad. I Norrbotten placerar sig Piteå på en första plats och för glesbygdskommuner på en andra plats.

Radonmätning i kommunens fastigheter

I de bostadslägenheter som ägs av Piteå kommun pågår mätningar av radonhalter. De mätningar som hittills genomförts visar att 15 av 80 lägenheter, har förhöjda värden av radon- men det handlar inte om några alarmerande siffror.