Gå direkt till innehåll

Ämnen: Anställningsfrågor, kollektivavtal

Piteås nya kommunchef Yvette Axelsson tillträder 21 oktober

Beslutet fattat – Yvette Axelsson blir Piteås nya kommunchef

Vid måndagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutades att Yvette Axelsson blir Piteås nya kommunchef. Hon bor idag i Gävle men har redan börjat packa för flytt till sin nya hemstad Piteå. ” Det ska bli så roligt att bli pitebo och börja mitt nya arbete som kommunchef för Piteå kommun”, säger hon.

Foto: Maria Fäldt

Det ska bli enklare att driva företag i Piteå

Piteå kommun strävar efter att förbättra företagsklimatet och göra det enklare att driva företag. Trots en blygsam förbättring i Svenskt Näringslivs ranking är dialog och samarbete med näringslivet centralt för framgång. Visionen är att bli Sveriges bästa plats att bo på.

Gunny Hägg, Margot Åström Strand, Solveig Bergman, Birgitta Marklund, Ulla Christoffersson Foto: Petter Häggkvist

Beslut fattat om lönetillägg för 67+ för Piteå kommuns medarbetare

Piteå kommun inför ett lönetillägg för medarbetare som väljer att fortsätta jobba efter 67 år för att möta behovet av personal. Tillägget finansieras genom en sänkt arbetsgivaravgift för seniora medarbetare. Målet är att behålla erfarenhet och kompetens i verksamheterna samt att motivera medarbetare att stanna längre.

Kommunals strejk avblåst – hur påverkar det förskola, skola och äldreomsorg?

Parterna har kommit överens och fackförbundet Kommunal har avblåst strejkvarslet i hela landet. Det betyder att Måltidsservice personal arbetar som vanligt i morgon torsdag. Eftersom strejkvarslet påverkat produktionskedjan blir det en viss fördröjning innan vi helt kan återgå till ordinarie servering och utbud.

PIKAB:s vd Daniel Fåhraeus återgår till idrotten, lämnar PIKAB.   Foto: Maria Fäldt

Daniel Fåhaeus lämnar som vd för PIKAB - blir ny klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey

Daniel Fåhraeus har under de tre senaste åren varit verkställande direktör för Piteå kommunföretag AB (PIKAB). Innan dess var han längdchef på Svenska Skidförbundet och det är möjligheten att återigen få arbeta nära idrotten som särskilt lockat. Till hösten tillträder han i sin nya roll som klubbdirektör för Skellefteå AIK Hockey.

Slutputs och byggstäd pågår i tillbyggnaden på Christinaskolan – efter sommarlovet fylls byggnaden med elever.   Foto: Ann-Sofie Boman

Den "nya" Christinaskolan tar form

Om- och tillbyggnationerna av Christinaskolan går enligt plan. Inom kort inleds de tre sista etapperna i skapandet av en sammanhållen och modern skola för barn från förskoleklass till årskurs nio. Redan efter sommarlovet flyttar vissa verksamheter in i sina nya lokaler och i augusti 2025 hälsas Christinaskolans samtliga eleverna välkomna till nya fräscha skollokaler när höstterminen startar.

Studera till legitimerad lärare i fritidshem samtidigt som du jobbar!

Arbetsintegrerad utbildning för lärare i fritidshem

Tack vare ett samarbete med Umeå universitet kan Piteå kommun nu erbjuda en utbildning där man studerar till legitimerad lärare i fritidshem samtidigt som man jobbar i skolan. Arbetsintegrerad lärarutbildning ger den som saknar lärarlegitimation möjligheten att utbilda sig och samtidigt ha tryggheten i en anställning.

Förbättrad årsprognos och redovisning av kvalitetsrapport Personal 22/23

Under Barn- och utbildningsnämndens sammanträde tog nämnden del av budgetuppföljningen som visar på en avvikelse om -10,6 miljoner till och med oktober. På helåret har prognosen förbättrats med 1,1 miljoner. Nämnden fick även ta del av en kvalitetsrapport för personal inom utbildningsförvaltningen.

Ny personalchef på Piteå kommun

Ny personalchef på Piteå kommun

Cathrine Granberg blir ny personalchef för Piteå kommun. Hon kommer närmast från rollen som HR Business Partner på SCA Wood i Munksund. Hon har sedan tidigare ett långt förflutet inom såväl Region Norrbotten som Arbetsförmedlingen.

Det är nu klart att Nicklas Larsson fortsätter som näringslivschef i Piteå kommun. Han har vikarierat på tjänsten under det här året.

​Nicklas Larsson blir tillsvidareanställd som näringslivschef

Det är nu klart att Nicklas Larsson fortsätter som näringslivschef i Piteå kommun. Han har vikarierat på tjänsten under det här året. ​- Nicklas har visat stort engagemang och driv i frågorna så det känns roligt att han har tackat ja att fortsätta som näringslivschef, säger kommunchef Ylva Sundkvist.

Annika Nordstrand kommer från den 1 maj i år att ta över jobbet som förvaltningschef för kultur, park och fritidsförvaltningen. Foto: Privat.

​ Ny förvaltningschef för kultur, park- och fritidsförvaltningen

Annika Nordstrand kommer från den 1 maj i år att ta över jobbet som förvaltningschef för kultur, park- och fritidsförvaltningen. Hon ersätter Mona Lundström som går i pension. Annika kommer närmast från Region Norrbotten, där hon jobbat som chef för Folkhälsocentrum de senaste åtta åren.

Medborgaren i fokus när Socialtjänsten ska omorganisera

Medborgaren i fokus när Socialtjänsten ska omorganisera

Socialtjänstens verksamheter har de senaste åren genomlyst av flera fristående konsulter. Kommunen har gjort en rad förändringar och nu är det dags för nästa steg mot framtidens Socialtjänst. Nu föreslås en ny ”plattare” organisation med färre chefsled än idag.

​Omställning inom flyktingverksamheten

Antalet asylsökande som kommer till Sverige har minskat kraftigt. Det gäller också ensamkommande flyktingbarn. För att undvika uppsägningar kommer personal som arbetar inom flyktingverksamheten att erbjudas omplaceringar inom kommunen