Gå direkt till innehåll
Piteås nya kommunchef Yvette Axelsson tillträder 21 oktober
Piteås nya kommunchef Yvette Axelsson tillträder 21 oktober

Pressmeddelande -

Beslutet fattat – Yvette Axelsson blir Piteås nya kommunchef

Vid måndagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutades att Yvette Axelsson blir Piteås nya kommunchef. Hon bor idag i Gävle men har redan börjat packa för flytt till sin nya hemstad Piteå. ” Det ska bli så roligt att bli pitebo och börja mitt nya arbete som kommunchef för Piteå kommun”, säger hon.

Yvette Axelsson har lång erfarenhet av att arbeta med kommunal förvaltning, bland annat som inköpschef, kanslichef och kommunjurist på Sandvikens kommun. Hon har också tjänstgjort som kommunchef i Tierps kommun. Den nya kommunchefen tillträder redan 21 oktober på sin nya tjänst.

Rekryteringsprocessen påbörjades redan i maj och båda kommunråden, Patric Lundström och Kata Nilsson, har suttit med i rekryteringsgruppen.

– Vi har haft en tillförordnad kommunchef en lång tid, så det känns bra att Yvette snabbt kommer vara på plats. Nu ser vi fram mot att rekryteringen av ny vd för Pikab, som också blir ansvarig för näringslivsarbetet, blir klar. Det är två viktiga roller som är centrala i vårt fortsatta arbete med Piteås samhällsomvandling och vägen mot Vision 2050, berättar Patric Lundström.

Yvette hade aldrig tidigare varit så här långt norrut innan hon besökte Piteå för anställningsintervjun, men har redan innan börjat fundera över norra Sverige. Privat lockar närheten till naturen och en lugnare livsstil. Men även tillväxten i norr drar, samtidigt som hon redan nu konstaterar att det finns utmaningar hon vill ta sig an.

– Det är så otroligt mycket spännande som händer i Norrbotten med samhällsomvandlingen, de gröna näringarna och vägen till ett hållbart liv – det skapar stora möjligheter för Piteå. Piteå är en välskött kommun i framkant, med en av Sveriges bästa skolor. Jag tilltalas av visionen att bli Sveriges bästa plats att bo på och de strategier som är definierade. Däremot måste vi göra något åt näringslivsklimatet, säger Yvette Axelsson.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Patric Lundström

Patric Lundström

Kommunalråd Piteå kommun (S) Piteå kommun 0911-69 60 01 Pitea.se Kommunstyrelsen
Kata Nilsson

Kata Nilsson

Kommunalråd, v-ordf. kommunstyrelsen (S) Piteå kommun 0911-69 60 02 Pitea.se Kommunstyrelsen