Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kaféet i Badhusparken är stängt i väntan på en lösning.

Badhusparkens kaféverksamhet

Inför öppnandet av kaféet i Badhusparken sommaren 2024 uppfyllde inte entreprenören kriterierna enligt avtalet med kommunen. Kommunen har därför sagt upp avtalet med omedelbar verkan. Från kommunens håll är man trots detta mån om en fortsatt god relation med entreprenören och vill därför agera för att nå en lösning i samförstånd och undvika en rättslig process.

Föreningsstödet höjs och bidragsnormen ska ses över för att bättre matcha föreningarnas behov

Historisk satsning på föreningar

Piteå har ett aktivt föreningsliv med bred verksamhet inom idrott, fritid och kultur. Vid kommunfullmäktige i juni beslutades om en rejäl satsning på föreningslivet med en 15 procentig höjning av föreningsstödet från nästa år. Även bidragsnormen ska ses över för att bättre matcha föreningarnas behov.

Vision 2050 ska ta Piteå till en ljus framtid.   Foto: Getty Images

Vision 2050 ska göra Piteå till ett enkelt val av bostadsort

Piteå kommun har beslutat om en ny vision med siktet inställt på år 2050: Piteå – Sveriges bästa plats att bo på. Visionen är kompletterad med fem strategier som visar hur vi ska ta oss dit. Från och med 1 januari 2025 införs Vision 2050 som styr- och ledningssystem för Piteå kommun. Nu återstår det viktigaste av allt – att alla vi i Piteå gör jobbet för att uppfylla visionen.

Klartecken för ny modern gruppbostad

Piteå kommun har ett stort behov av fler gruppbostäder och vill därför bygga ett nytt boende, intill det befintliga gruppboendet på Videvägen i Munksund. Vid senaste mötet i kommunfullmäktige beslutades om strategisk plan för 2025–2027 och budget för 2025, där är det nya boendet en av satsningarna. Bygglovet beviljades på samhällsbyggnadsnämndens sammanträde i juni.

Det finns mycket kvar att göra i Piteå inom jämlikhet och integration.

Piteå! Tillsammans kan vi bli bättre på jämlikhet och integration

Piteå kommun är en av få MR-kommuner* i landet. Kommunens medarbetare har utbildats i mänskliga rättigheter. Piteå fick dessutom många nya pitebor i samband med flyktingströmmen 2015. Trots det har Piteå stora utmaningar kvar inom jämlikhet och integration visar SCB:s medborgarundersökning. Glädjande är dock att nio av tio pitebor tycker att "här kan man man vara den man är och leva det liv man".

Foto: Magnus Johansson

Provtagning visar på otjänligt badvatten vid Sandöns badplats i Sjulnäs

I veckan har rutinmässiga vattenprover tagits vid badplatserna runt om i Piteå kommun. Efter att dessa analyserats visar det sig att halten bakterier i proverna från Sandöns badplats är så pass höga att badvattnet klassas som otjänligt och bad bör därför undvikas tills vidare.

Dopp i kopp - kokt potatis, smält smör och lök. Foto: Håkan Stenlund

En unik satsning på norrbottnisk matkultur. Nu ska Norrbotten få en terroiratlas

Norrbottnisk mat har många unika värden som moderna konsumenter efterfrågar, inte minst inom områden som hållbarhet, kvalitet och hantverksmässighet. För att skapa bättre förutsättningar för både producenter och företagare inom besöksnäringen att berätta om de värdena för sina kunder genomförs nu en unik satsning.

Rådhustorget stängs på prov av för fordonstrafik nästa sommar för att främja torget som mötesplats.  Foto: Maria Fäldt

Fordonsfritt på Rådhustorget sommaren 2025

Samhällsbyggnad har beslutat att stänga av Rådhustorget för fordonstrafik under juni, juli och augusti nästa år. Avstängningen görs på prov för att främja torget som mötesplats.

Beslut är taget om att Munksund 5 ska skrotas, eftersom den är i så pass dåligt skick.  Foto: Piteå kommun

Framtiden beslutad för Munksund 5

Piteå kommun har beslutat att skrota Munksund 5, som i höstas bärgades från botten av Piteälven efter 60 år.

Visionsskiss, Norconsult

Grönt ljus till detaljplanen för Strömnäsbacken etapp 2

Detaljplanen för Strömnäsbacken etapp 2 som antogs av kommunfullmäktige den 27 maj har fått laga kraft och arbetet med att utvidga Piteå österut fortsätter.

Strömnäsbacken etapp 2 möjliggör för cirka 440 nya bostäder i form av lägenheter och centrumfunktioner. Målet är att skapa en levande stadsdel som erbjuder allt från moderna boenden till naturnära rekreationsområden.
- Det fortsatta

Visa mer