Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Per Boman, rektor, Vård- och omsorgscollege, Strömbackaskolan, Anneli Borg, boendehandledare och årets handledare och Lena Fagerlönn, Piteå Sjukhus, Region Norrbotten. Foto: Annika Risberg

Vård- och omsorgscollege har utsett Anneli Borg till årets handledare

Anneli Borg, boendehandledare på LSS gruppbostaden Renen, är utsedd till årets handledare av Vård- och omsorgscollege. Igår eftermiddag uppvaktades hon av representanter från Piteå kommun och Region Norrbotten och fick ta emot blommor och diplom. Det är hennes elever som skrivit nomineringen. Det uppskattade besöket firades med kaffe, tårta och fina samtal.

Under sommaren kommer lekplatsvärdar att finnas i några av Piteås lekparker.

Lekparksvärdar bjuder in till lek i sommar

Under sommaren kommer lekparksvärdar att finnas på plats i olika parker runt om i Piteå och erbjuder sommarlediga barn och ungdomar lekparkslek i kommunens lekparker.

Gläntjättens stig – en ny vandringsled på Sandängesstranden

Gläntjättens stig – en ny vandringsled på Sandängesstranden

Sägnen om Gläntjätten har fått ge namn till nya vandringsleden som Piteå kommun har ställt iordning i naturreservatet Sandängesstranden, Gläntan. Här finns mycket att upptäcka – de långa sandstränderna, den stora öppna sandheden, den gamla tallskogen och geologiska fenomen. Förhoppningen är att besökare ska utforska allt detta och lättare kunna orientera sig i naturreservatet.

Grattis Ange Nodo! Årets student Vård och omsorgscollege 2023

Ange är årets omvårdnadsstipendiat

Idag tog Ange Nondo emot omvårdnadsstipendiet i samband med sin studentexamen vid Strömbackaskolan. Piteå kommun och Region Norrbotten har delat ut stipendiet sedan 2003 till en elev i årskurs tre vid omvårdnadsprogrammet. I år föll valet på Agne om nominerats av sin handledare på avdelning 3b på Piteå sjukhus. Vi önskar Ange stort lycka till i framtiden!

Turid Åström är jätteglad över att se sin berättelse i tryck. Foto: Maria Fäldt

Barn från Bergsviken släpper barnbok

På fredag förmiddag var det fest på Piteå stadsbibliotek. Barn från Bergsvikens förskola vimlade, fikade och hade roligt med allt ståhej runt boksläppet av en ny, internationell barnbok med barns egna berättelser. Turid Åström och Lilly Andersson representerade Sverige med var sin berättelse. Boken är framtagen i Erasmus+ projektet ”Varje barn har en berättelse”.

Mångmiljonbidrag till Piteå kommun för att främja hållbart resande

Mångmiljonbidrag till Piteå kommun för att främja hållbart resande

Piteå kommun har fått ett bidrag på totalt 26,95 miljoner kronor från Stadsmiljöavtalet för att främja hållbara stadsmiljöer. Projekten utförs i syfte att uppnå Piteå kommuns mål att främja hållbara resmöjligheter och att säkra barnens skolvägar.

Samhällsbyggnads verksamheter stöttar varandra i tajt budgetår

Liksom många andra drabbas även Samhällsbyggnadsnämnden av de ökade kostnaderna som sker i samhället. Vissa verksamheter och aktiviteter – främst vinterväghållningen, bärgning av Munksund 5 och kollektivtrafiken – kostar mer än budgeterat. Samhällsbyggnads rapport för första kvartalet 2023 visar på ett budgetunderskott på 400 000 kr.

Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att lämna ett positivt planbesked vid onsdagens nämndsmöte. Foto: Getty

Positivt planbesked för externa handelsområdet i Lomtjärn

Samhällsbyggnadsnämnden ger ett positivt planbesked till handelsområde i Norra Lomtjärn. Det är ett första steg i en detaljplaneprocess där kommunen går vidare med att utreda områdets förutsättningar för etablering.

Visa mer