Gå direkt till innehåll
Åtgärderna med att förbättra Grisbergets spår enligt delar ur det inlämnade Piteförslaget påbörjas redan nu under sommaren. Foto Piteå kommun
Åtgärderna med att förbättra Grisbergets spår enligt delar ur det inlämnade Piteförslaget påbörjas redan nu under sommaren. Foto Piteå kommun

Pressmeddelande -

Kultur och fritidsnämnden beviljar Piteförslag och kulturbidrag

Vid dagens sammanträde beslutade nämnden att bevilja delar ur det Piteförslag som lämnats in kring förbättringsarbeten vid Grisbergets motionsspår. Nämnden klubbade även bidrag till musikalen Havet och festivalen RESONANS.

Festivalen RESONANS
Kulturföreningen Kluster, med bas i Piteå, är idag Norrbottens enda förening för och arrangör av nutida konstmusik. Kluster ser som sin uppgift att vara en katalysator för det fria musiklivet, framför allt i Piteå med de stora möjligheter som miljöerna vid Campus och Studio Acusticum erbjuder. RESONANS festival 2023 genomförs 29 september – 1 oktober och har en inriktning mot elektroakustisk musik, ljudkonst och audiovisuella uttryck. Kompositionsstudenterna vid Luleå tekniska universitet kommer att skriva musik för festivalen. Kluster får 30 000 i bidrag.

Musikalen Havet
Musikalen Havet är skapad av och med personer på daglig verksamhet. Deltagarna har utformat en berättelse på temat havet med frågeställningar som exempelvis havets hälsa, övergödning, vilket avtryck vi vill lämna till kommande generationer med mera. Ensemblen kommer att framföra fyra offentliga föreställningar i Black Box, Studio Acusticum i Piteå 2–5 november 2023. Föreställningen inspirerar till en större mångfald i kulturlivet samt uppmärksammar och medvetandegör publiken om havets förutsättningar. Musikalen Havet får 25 000 kr i bidrag.

- Genom kulturbidragen stödjer kultur- och fritidsnämnden en mångfald inom musiken och ett kulturklimat med barn och unga, mångfald och jämställdhet som prioriterade områden, säger Elisabeth Lindberg, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

    Piteförslag - Förbättring av Grisbergets elljussspår

    Nämnden godkände idag delar av det Piteförslag som lämnats in angående förbättringar på Grisberget. I förslaget står det bland annat att det är många skidåkare som har svårt att klara den 90-gradiga kurvan mot Djupviksparkeringen. En beskrivning som ansvariga för anläggningen känner igen. En bättre dosering och breddning av den skarpa kurvan mot Djupviksparkeringen och tydligare skyltning för att undvika att spåren trampas sönder, godkändes under mötet.

    Översyn av skyltningen och arbetet med att bredda kurvan kommer att utföras i sommar och en ny dosering av kurvan kommer att göras med snö och pistmaskin inför vintersäsongen.

    Läs mer om Piteförslaget på hemsidan och var med och påverka.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

    www.pitea.se

    Kontakter

    Elisabeth Lindberg

    Elisabeth Lindberg

    Ordförande Kultur- och fritidsnämnden (S) Piteå kommun pitea.se