Gå direkt till innehåll
Funkishyllan för barn har bland annat böcker med TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) Foto: Piteå kommun
Funkishyllan för barn har bland annat böcker med TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) Foto: Piteå kommun

Pressmeddelande -

Två nya Funkis-hyllor för ökad tillgänglighet på Piteå Stadsbibliotek

Piteå stadsbibliotek har två nya hyllor, Funkishylla vuxen och Funkishylla barn, för att främja delaktigheten för personer med funktionsnedsättningar. Biblioteksadministratör Desiree Stensdotter har lett initiativet och utformat de nya hyllorna för att passa behoven hos personer med olika funktionsnedsättningar.

- Vi på Piteå stadsbibliotek ser framemot att välkomna besökare till de nya Funkis-hyllorna och hoppas att de kommer att bidra till att göra biblioteket mer tillgängligt för alla besökare, säger Desirée Stensdotter.

Hyllan för barn, som tidigare kallades Äppelhylla, har nu bytt namn till Funkishylla barn för att bättre beskriva hyllornas syfte. Den innehåller böcker med TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation), teckenspråk, Widget-symboler, Bliss, punktskrift och Pictogram. Hyllan är tillgänglig för alla som vill lära sig mer om tillgängliga format men är även en viktig resurs för barn med funktionsnedsättningar och deras familjer.

Funkishylla vuxen är dedikerad till böcker för personer med intellektuell funktionsnedsättning och innehåller böcker med lättläst text, tydliga bilder och bildstöd som gör dem enklare för personer med funktionsnedsättning att läsa och förstå.

- Funkishylla vuxen är en viktig del av bibliotekets strävan att skapa tillgänglighet för alla besökare. Vi uppmanar alla att besöka de nya hyllorna och upptäcka det tillgängliga utbudet av böcker och medier, säger Desirée Stensdotter.

Kontakt:
Desirée Stensdotter, biblioteksadministratör Piteå kommun
0911-69 68 04
desiree.stensdotter@pitea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se