Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Träffa AI-roboten Nao och läraren Jonas Carlzon i Gallerian lördag 17 december. Foto: Piteå kommun

Nationell uppmärksamhet för FS-programmet på Strömbacka

Försäljnings- och serviceprogrammet (tidigare Handels- och administrationsprogrammet) på Strömbackaskolan får nationell uppmärksamhet för sitt arbete med digitala verktyg. 2016 startade man en gemensam yta för handelslärare i Sverige i syfte att dela lektionsmaterial med varandra. Det är nu över 500 lärare involverade. Träffa roboten Nao och läraren Jonas Carlzon på Galellerian i Piteå 17/12.

Piteå har tredje bästa tillväxt i länet, enligt Synas årliga undersökning

Fler Piteåföretag går starkt framåt i Synas undersökning 2022

Piteå kommun hamnar på en tredjeplatsen i Bästa Tillväxt 2022 i Norrbotten. Fler Piteåföretag uppvisar en ökad tillväxt i år jämfört med 2021 och 25 fler företag klarade undersökningens samtliga kriterier. Det framgår i kreditupplysningsföretaget Synas årliga undersökning, som tydligt speglar den starka utvecklingen av Piteås näringsliv.

Pressinbjudan: Föreläsning om tillitsbaserat arbetssätt för kommunens medarbetare

Piteå kommun har en tydlig inriktning att gå mot ett mer tillitsbaserat arbetssätt. Av den anledningen bjuder vi nu samtliga medarbetare på en föreläsning med Klas Hallberg. Målsättningen är att skapa en gemensam grund och en förståelse vad tillitsbaserat arbetssätt handlar om. Föreläsningarna genomförs vid fem tillfällen idag torsdag 15 december och imorgon 16 december.

Parkavdelningen ansvarar för underhåll av isbanan på Nördfjärden. En del i att skapa attraktiva miljöer i Piteå. Foto: Piteå kommun

Klart med ny parkchef i Piteå

Nu är det klart att Ronny Nyström blir ny parkchef i Piteå kommun. Nyström har jobbat som enhetschef inom avdelningen i tre år och senaste tiden som tillförordnad parkchef.

Patric Lundström och Kata Nilsson, Piteå kommuns kommunalråd (S) för mandatperioden 2023-2026.     Foto: Ann-Sofie Boman

Nya kommunalråd och ledamöter till nämnder utsedda

Under dagens kommunfullmäktige utsågs Piteå kommuns nya kommunalråd, revisorer, ledamöter och ersättare för kommunens styrelse och nämnder, för mandatperioden 2023-2026. Fördelningen av platser följer valresultatet och partiernas valsamverkan, där Socialdemokraterna och Centerpartiet bildat majoritet. I Piteå kommun finns sju nämnder plus fyra gemensamma nämnder med andra kommuner.

Birgitta Wellborg, FRG, fick ta emot Piteåmedaljen av kommunstyrelsens ordförande Helena Stenberg.    Foto: Ann-Sofie Boman

Piteås frivilliga resursgrupp fick ta emot Piteåmedaljen

Idag delade Kommunfullmäktige ut Pitemedaljen till Birgitta Wellborg och Piteås Frivilliga Resursgrupp som stöttat Piteå kommun vid kriser och större händelser under flera år. På sammanträdet delades också Solanderstipendier ut till Aileen Mir Hosseiny och Arvid Öquist, före detta elever vid Strömbacka som nu studerar juridik respektive civilingenjör, teknisk fysik.

Brukare slog annan brukare – Socialtjänsten gör Lex Sarah anmälan

I början av förra veckan inträffade en allvarlig händelse på Trädgårdens äldrecentra; en brukare slog och sparkade en annan brukare. Personen som blev skadad fick uppsöka vård. Personalen som var i närheten var snabbt på plats för att avlägsna brukaren som attackerat och för att ta hand om den skadade personen. Socialtjänsten anmäler nu händelsen till IVO enligt Lex Sarah.

Utmaningen cykla och gå till skolan genomförs årligen i skolor runt om i landet under två valfria veckor i september och oktober. Foto: Piteå kommun

Rosviks skola vann utmaningen ”Gå och cykla till skolan” i Piteå

Elever och personal på Rosviks skola gick och cyklade mest i kommunen under utmaningen Gå och cykla till skolan 2022. Det är sextonde året som utmaningen Gå och cykla till skolan genomförs i skolor runt om i landet. Deltagandet är frivilligt och går ut på att skolan samlar poäng genom att gå, cykla eller åka buss till och från skolan under två valfria veckor i september och oktober.

Isen har vuxit till sig bra och den populära isbanan på Nördfjärden har öppnat för allmänheten. Foto: Piteå kommun

Piteås populära isbana öppnar

Nu är den populära isbanan på Nördfjärden öppen för allmänheten - en uppskattad och välbesökt attraktion i Piteå. Markeringarna har satts upp och isen har växt sig tillräckligt tjock för att det ska vara tryggt och säkert att bege sig ut till fots eller på skridskor.

Caroline Johansson Kuhmunen vinnare av Piteå kommuns kulturpris 2022. Foto: Pressbild

Caroline Johansson Kuhmunen årets kulturpristagare i Piteå kommun

Piteå kommun delade under tisdagen ut sitt kulturpris och ett flertal stipendier inom kultur och idrott. Bland stipendiaterna finns både idrotts- och kulturutövare. Det prestigefyllda kulturpriset tilldelades artisten och skådespelaren Caroline Johansson Kuhmunen.

Visa mer