Gå direkt till innehåll
Ny daglig verksamhet, budgetuppföljning och tillitsbaserat arbetssätt i hemtjänsten

Pressmeddelande -

Ny daglig verksamhet, budgetuppföljning och tillitsbaserat arbetssätt i hemtjänsten

Under dagens sammanträde fattade Socialnämnden beslut om internbudget för nästa år. Kommunfullmäktige har utökat nämndens budgetram med två miljoner kronor. Tillskottet kommer användas till att starta en ny daglig verksamhet.

-Trots att vår budget blir mycket tuff nästa år känns det bra att fullmäktige beslutade om ett tillskott så vi får möjlighet att utöka daglig verksamhet för att möta de behov som finns, säger Sven-Gösta Pettersson, socialnämndens ordförande.

För 2022 är årsprognosen relativt oförändrad och nämnden går mot ett underskott på cirka 33 miljoner kronor.

-Det är framför allt våra ökade kostnader för att klara sommarbemanningen som ligger bakom sifforna. Men exakt var vi landar vet vi först efter årsbokslutet, säger Eva Börjesson Öman, socialchef, Piteå kommun.

Kompetensstegen och tillitsbaserat arbetssätt
Socialnämnden fick under mötet information om arbetet med kompetensstegen, ett arbete som förvaltningen jobbar med för att tydligare matcha arbetsuppgifter och lönesättning.

-Eftersom vi inte har utbildade undersköterskor i den utsträckning vi önskar så jobbar vi på flera plan för att lösa vårt uppdrag. Ett sätt är att dela upp arbetsuppgifterna och göra det tydligt hur olika kunskaper också är kopplade till en kompetensstege. Utbildning och kompetenshöjning ska alltid löna sig, säger Eva Börjesson Öman.

Pilotprojektet i Öjebyn om tillitsbaserat arbetssätt i hemtjänsten har gett goda resultat.

-Vi i nämnden har idag fattat beslut om att de metoder och arbetssätt som projektgruppen jobbar fram i Öjebyn ska införas på bred front i Piteå kommun. Även om det fortfarande finns vissa saker att lösa ut så har de mandat att färdigställa och implementera arbetsformerna när de är klara, säger Sven-Gösta Pettersson, socialnämndens ordförande.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Sven-Gösta Pettersson

Sven-Gösta Pettersson

Ordförande i socialnämnden (S) Piteå kommun 0911-69 65 59 alt. 070-390 19 90 pitea.se socialnämnden
Eva  Börjesson Öman

Eva Börjesson Öman

Socialchef Piteå kommun 0911-69 64 47 omsorg och stöd pitea.se

Relaterat innehåll