Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Markhotell på Öjebyn Agro Park är en för Norrbotten relativt ny metod att odla grönsaker och blommor i kommersiellt syfte.

Mat är temat under krisberedskapsveckan

Den 26 september till den 2 oktober är det åter dags för Krisberedskapsveckan. En nationell aktivitet som visar hur man kan hantera sin vardag vid exempelvis varubrist, energibrist eller långa elavbrott. MSB leder kampanjen och årets tema är mat.

En hållbar socialtjänst i fokus under årets kvalitetsmässa

En hållbar socialtjänst i fokus under årets kvalitetsmässa

I dagarna tre har socialtjänstens kvalitetsmässa genomförts på Studio Acusticum i Piteå. Temat i år var en hållbar socialtjänst och under mässan blev de röda trådarna tydliga; människors behov av stöd och hjälp i centrum, vikten av samverkan mellan olika aktörer och att arbeta förebyggande.

Tidig visionsskiss över kvarteret Löjan.                  Illustration: White Architects

Visionen för Löjan lever vidare

Piteå kommuns vision för Löjan – den attraktiva tomten i anslutning till parkeringshuset Stadsberget – lever vidare. Målbilden är en mix av bostäder, verksamhetslokaler och umgängesytor samt en levande torgmiljö för möten, aktiviteter och evenemang. Nu pågår dialog med ett par nya exploatörer som vill bygga och bidra till Piteås fortsatta utveckling.

Avfallskärl töms på villagata av sidlastande sopbil. Foto: Maria Fäldt

Tyck till om ny renhållningsordning.

Piteå kommun bjuder in till samråd om förslag på ny Renhållningsordning bestående av avfallsplan och föreskrifter om avfallshantering i kommunen. Revideringen görs i syfte att möta de förändringar som skett både på nationell och internationell nivå. Samråd pågår under tiden 21 september till 21 oktober 2022, förslaget presenteras i Stadsporten, Västergatan 10 och på webben.

#viresergrönt – ett samarbete mellan Piteå, Kalix, Boden, Luleå och Älvsbyn.  Foto: Getty

Är Smurfit Kappa ute och cyklar?

Tävlingen #viresergrönt ska inspirera arbetsplatser till ett ökat hållbart resande till såväl arbetet som under tjänsteresor i Piteå, Kalix, Boden, Luleå och Älvsbyn. När fler väljer att ersätta korta bilresor med att cykla, gå eller åka kommunalt bidrar det till mindre klimatpåverkan, bättre luftkvalitet, bättre hälsa och mer utrymme för gröna ytor i Piteå. Så, är Smurfit Kappa ute och cyklar?

Pressinbjudan - Socialtjänstens kvalitetsmässa 2022

Pressinbjudan - Socialtjänstens kvalitetsmässa 2022

Socialtjänstens kvalitetsmässa är tillbaka efter ett par års uppehåll. Årets tema är En hållbar socialtjänst. Mässan kommer genomföras med samma program under tre dagar 20–21 september. Media hälsas välkommen till Studio Acusticum på tisdag 20 september kl. 08.45.

Här blir den nya, tillfälliga huvudentrén från och med 3 oktober. Foto: Helene Markström

Stadshuset renoveras – Piteå kommun flyttar huvudentrén i oktober

Renoveringen av Stadshuset i Piteå fortsätter. Den 3-4 oktober flyttar huvudentrén och Medborgarservice till sin tillfälliga placering mellan flygel B och C. Skyltar ska sättas upp på parkeringen för att guida besökare rätt. Inga mötesrum är tillgängliga i flygel A under renoveringsarbetet, det gäller även Sessionssalen. Renoveringen planeras pågå fram till årsskiftet 2023/2024.

Piteå Stadsbuss är fria från fossila utsläpp.	Foto: Rebecka Granström

Res hållbart – prova åka kollektivt i veckan.

Nu har du möjlighet att prova låta bilen stanna hemma och resa hållbart med kollektivtrafiken i Piteå kommun. Mellan 19 – 25 september 2022 kan alla resa avgiftsfritt på samtliga linjer på Piteå Stadsbuss samt Länstrafikens lokala linjer 201–213. Samtliga linjer trafikeras enligt gällande tidtabell.

Idag invigs den nya gång- och cykelvägen längs Nötövägen.             Foto: Hanna Wimander

Invigning av Nötövägens nya gång- och cykelväg

Välkommen till invigningen av en ny gång- och cykelväg längs med Nötövägen, idag fredag 16 september kl. 14.30-16.00. Den nya sträckningen knyter ihop gång- och cykelvägnätet i centrala stan och Strömnäs med Svartudden och de nya bostadsområdena som växer fram mellan Strömlida och golfklubben, vilket ökar trafiksäkerheten för skyddade trafikanter. Vi finns på plats och bjuder på fika.

Hållbarhetsveckan - information och inspiration till hållbara val i vardagen.         Foto: Getty Images

Låt oss sätta hållbarhet i fokus under veckan 38!

Under veckan 38, 19 till 25 september, sätter vi fokus på hållbarhet. Ta chansen att åka kollektivt i stället för bil – vi bjuder på resan. Passa på att få kloka råd av kommunens energi- och klimatrådgivare – det kan minska din elräkning. Läs också om pågående arbete i Piteå för en hållbar framtid. Låt dig inspireras till nya hållbara vanor, både för dig själv och för klimatets skull.

Sommaren 2022 genomfördes en tidig dialog om Öjebyns fortsatta utveckling.    Illustration: Piteå kommun

Vårt framtida Öjebyn – resultat dialog FÖP Öjebyn

Arbetet är påbörjat med en fördjupad översiktsplan (FÖP) för Öjebyn. Under vår och sommar 2022 genomfördes ett antal dialoger där resultatet är ett viktigt underlag i arbetet med att peka ut riktningen för fortsatt utveckling av Öjebyn. Här hittar du resultat och sammanställning från genomförda dialoger.

Visa mer