Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan – Samtal efter Socialnämnd

Varmt välkommen till pressträff efter nästa Socialnämnd, onsdag 23 mars kl. 15.30. Aktuella frågor som kommer behandlas under Socialnämndens sammanträde på onsdag är bland annat den första budgetuppföljningen, carports till hemsjukvården och Piteå kommuns handlingsplan för psykisk hälsa 2022.

Piteå kommun ställer om till nytt stabsläge

Piteå kommun ställer om till nytt stabsläge

Piteå kommuns kommunövergripande Coronastab ställer om till nytt stabsläge för att hantera samhällsstörningar på kommunal nivå utifrån det allvarliga säkerhetspolitiska läget. Idag kan Piteå kommun erbjuda 150 så kallade evakueringsplatser om Migrationsverket hänvisar ukrainska flyktingar till Piteå. Kommunen hyr inte bostäder direkt av privatpersoner.

Till sommaren finns möjlighet att ta sig ut i Piteå skärgård med turbåt eller båttransfer. Foto: Tone Brunes

Upphandling klar för turbåtstrafik i Piteå skärgård

Piteå kommun har upphandlat turbåt, båttransfer och drift av uthyrningsstugorna i Piteå skärgård för att ge fler möjlighet att semestra i skärgården. Det är nu klart att företaget Nordisk Sjötaxi vunnit upphandlingen. Nytt för i år är att Nordisk sjötaxi kommer att köra skärgårdsturer till Stenskär eller Stor-Räbben två gånger i veckan under högsommaren.

Välkommen till drop in om bygglov, små avlopp och värmepumpar i vår!                   Foto: Getty Images

Drop in om byggfrågor ger bättre service till pitebor

Våren är en intensiv tid för dig som planerar för sommarens byggprojekt. Under våren erbjuder vi drop in på Stadsporten om bygglov, små avlopp och värmepumpar. På plats finns bygglovshandläggare och miljöinspektör för att ge service och svara på dina frågor. Välkommen!

Nöjda rektorer f.v. Niklas Lyckander, rektor Christinaskolan: Jenny Grönberg, biträdande rektor Norrmalmskolan; Eva Lundmark, Norrmalmskolan samt Sara Rönnbäck, Rönnskolan.   Foto Ann-Sofie Boman

Festlig och smakfull invigning av Christinaskolans matsal och tillagningskök

Det var festligt och fullsatt idag när Christinaskolans nya matsal invigdes. 850 barn från Christinaskolan, Norrmalmsskolan och Rönnskolan serverades kycklinggryta, indisk quorngryta och gulaschsoppa tillagade i det nya tillagningsköket. Extra piff till invigningen var chokladbollarna som eleverna bjöds på i efterrätt - en uppskattad och smakfull överraskning.

Foto: Getty Images

Besiktningen av Piteå kommuns bassänger är klar

Piteå kommuns fyra bassängkroppar i Öjebyns, Munksunds och Hortlax simhallar har genomgått besiktning i syfte att fastställa skick och eventuella renoveringsbehov. Alla bassängkroppar bedöms klara 20 år till med rätt hantering och underhåll, förutom varmbassängen i Öjebyn där livslängden bedöms vara kortare.

Foto: Getty images

Incident i gruppbostad

Polisen har varit på plats i Öjebyn efter en incident i en av Piteå kommuns gruppbostäder under förmiddagen. Alla boende och personal som inte är inblandade i händelsen har lämnat det aktuella boendet. En person är gripen. -Det här är en allvarlig händelse men ingen person har kommit till fysisk skada. Vi tar hand om berörda, säger socialchef Eva Börjesson Öman.

Piteås skidskyttar Elvira och Hanna Öberg och Piteås längdskidåkare Jonna Sundling och Ebba Andersson bjöd på en fantastisk idrottsfest under OS i Peking i Kina i februari.

Kom och hylla vår OS-medaljörer!

I samband med att vi har en massa mästare i stan vill vi passa på att hylla våra OS-medaljörer på Byxtorget i Piteå. Firandet sker Lördag den 26 mars kl 18.30.

En fin middag på restaurang står högt på önskelistan hos några av våra gruppbostäder. Foto: Getty Images

Tack Gulli för din generösa gåva till våra LSS-boenden!

Guldkant väntar personer med kognitiva funktionsnedsättningar som bor i något av Piteå kommuns LSS-boenden. En privatperson skänker 20 000 kronor till varje boende, pengar som ska användas till det lilla extra. Totalt 18 gruppboenden får ta emot gåvan som tillsammans uppgår till 360 000 kronor.

Music Freedom Day uppmärksammas i hela världen den 3 mars

Fristadsmusiker rappar om orättvisor och kvinnors rättigheter

Överallt i världen pågår censur i olika former, yttrandefrihet är långt ifrån någon självklarhet. Men det gäller inte enbart det talade eller skrivna ordet. Även många musiker världen över censureras och förbjuds att uttrycka sina åsikter via sin musik. En sådan artist är Piteås Fristadsmusiker Justina. Hon är en iransk sångerska och rappare. I Iran är kvinnliga artister hårt kontrollerade.

Foto: Getty Images

Piteå kommun visar sitt stöd för Ukraina

Utanför Piteå kommuns stadshus är Ukrainas flagga hissad och flyktingsamordningen förbereder sig för att ta emot de ukrainare som kan tänkas komma till Piteå. Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott har också valt att pausa vänortssamarbetet med Kandalaksja i Ryssland på obestämd tid.

Visa mer