Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

SM-veckan Piteå är ett godkänt som ett Certifierat Hållbart Evenemang av Greentime

SM-veckan Piteå är ett hållbart evenemang

SM-veckan Piteå har blivit godkänt som ett Certifierat Hållbart Evenemang av Greentime. Det innebär att alla delar av evenemanget ska vara miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart.

Nominera dina favoriter till Piteå Business Awards 2022.

Nominera din favorit - Piteå Business Awards

Äntligen! Efter ett års uppehåll är Piteå Business Awards tillbaka den 6 maj. Det är ett viktigt tillfälle att hylla idérika, driftiga och framgångsrika företagare och företag som betyder mycket för Piteå. Nu är det hög tid att nominera personer, företag eller prestationer som du vill se som pristagare i någon av de sju kategorierna. Skicka in dina nomineringar senast måndag 28 februari.

Samhällsbyggnadsnämnden gav Pitebo positivt planbesked för två nya flerbostadshus i Rosvik.   Foto: Getty Images

Positivt besked till Pitebo som vill bygga flerbostadshus i Rosvik

Pitebo vill uppföra två flerbostadshus i Rosvik, för att möta efterfrågan på lägenheter. Under onsdagen lämnade samhällsbyggnadsnämnden ett positivt planbesked för Pitebos satsning. Önskan om att utveckla fler boendeformer är aktuell i flera av Piteås byar. Planbeslutet ligger helt i linje med kommunens mål att erbjuda attraktiva och varierade boendemiljöer i hela kommunen.

Foto: Getty Images

Bostad först – ny modell för att motverka hemlöshet utreds i Piteå kommun

Hemlöshet är ett samhällsproblem som förekommer både globalt och i Piteå. Socialnämnden beslutande under dagens sammanträde att ge förvaltningen i uppdrag att fortsätta utreda förutsättningarna för att införa Bostad först ur ett socialtjänst perspektiv i Piteå kommun. Modellen innebär att man arbetar med att erbjuda en egen bostad först, inte som slutmål, parallellt med andra stödinsatser.

Vad drömmer du om - nytt hus, värmepump, nytt yrke? Välkommen på temavecka på Stadsporten.        Foto: Getty Images

Temavecka på Stadsporten 28 februari-4 mars

Välkommen till en temavecka på Stadsporten 28 februari-4 mars. Vi bjuder på information, inspiration och samtal om nya bostadsområden, din boendemiljö, studiemöjligheter och hur vi alla kan bidra till ett hållbart samhälle. Du har också möjligheter att delta vid informationsmöten om specifika frågor, många som rör dig som individ men också frågor som rör näringslivet. Välkommen!

Under tiden 23 februari till 17 mars är ansökan till feriejobb öppen.

Nu öppnar ansökan till sommarens feriejobb

Tisdag 22 februari öppnar ansökan till årets feriejobb för ungdomar födda 2004-2006. Då öppnar också en dörr på glänt till arbetslivet, nya erfarenheter och framtiden för alla de ungdomar som kommer söka och erbjudas plats. Ansökan är öppen till 17 mars

Fortsatt ansträngt läge i hemtjänsten och på SÄBO med hög sjukfrånvaro

Fortsatt ansträngt läge i hemtjänsten och på SÄBO med hög sjukfrånvaro

Läget är fortfarande ansträngt i Socialtjänstens vård- och omsorgsverksamheter med anledning av smittspridningen. Bristen på personal är stor på grund av hög sjukfrånvaro. Hemtjänsten fortsätter göra prioriteringar i insatserna hela februari för att få verksamheten att fungera. SÄBO vädjar till anhöriga att respektera besöksrutinerna.

Sommarverksamheten kommer att erbjudas vid två förskolor och fritidshem under sommaren. Foto: Getty

Klart med sommaröppna förskolor och fritidshem

Utifrån ett effektiviseringskrav gjordes det i fjol en översyn av verksamheten och nämnden beslutade att anpassa utbudet under sommaren med färre öppna förskolor och fritidshem. Nu är det klart vilka två förskolor och två fritidshem som kommer att erbjuda sommarverksamhet under vecka 28-32.

Jim Lundström tillträder som ny räddningschef 1 maj.            Foto: Ann-Sofie Boman

Jim Lundström blir ny räddningschef för Piteå och Älvsbyn

Nu är det klart att Jim Lundström är ny räddningschef för Piteå kommun och Älvsbyns kommun från och med 1 maj. Idag är Jim verksam som brandingenjör med fokus på förebyggande arbete och säkerhet. Jim har en längre tid jobbat nära nuvarande räddningschef Torbjörn Johansson som nu går i pension.

I SCB:s årliga medborgarundersökning får invånare tycka till om sin kommun och dess verksamheter. Foto: Gettyimages

Toppbetyg till gymnasieskola och räddningstjänst

Undersökningen ger en bild av hur kommunens invånare ser på sin kommun. Piteå kommuns kommunala verksamheter får höga betyg och i topp i landet placerar sig gymnasieskolan i Piteå och Räddningstjänsten. Under hösten 2021 fick 1200 slumpvis utvalda invånare i kommunen möjlighet att tycka till om sin kommun och dess verksamheter. Några av de områden som undersöktes var skola och omsorg, boende och

Eva Börjesson Öman tillträder som socialchef 1 mars.       Foto: Maria Fäldt

Eva Börjesson blir ny socialchef

Eva Börjesson Öman är Piteå kommuns nya socialchef. Hon har haft rollen som tillförordnad socialchef sedan årsskiftet och har lång erfarenhet av arbete i olika roller inom socialtjänsten i Piteå sedan 90-talet. Bland annat har hon sedan 2018 verkat som biträdande socialchef.

Ett något lättat bemanningsläge gör att förskola och fritids återgår till ordinarie öppettider

Återgång till ordinarie öppettider i förskola och fritidshem från måndag 14 februari

Utifrån ett ansträngt bemanningsläge begränsades öppettiderna i förskola och fritidshem från 31 januari till 11 februari. Frånvaron är fortfarande hög men man kommer att kunna släppa begränsningarna nästa vecka. - Det är oerhört glädjande att en något lättad frånvaro nu gör att vi kan återgå till ordinarie öppettider från måndag, säger Malin Westling, skolchef Piteå kommun.

Visa mer