Gå direkt till innehåll
Ett något lättat bemanningsläge gör att förskola och fritids återgår till ordinarie öppettider
Ett något lättat bemanningsläge gör att förskola och fritids återgår till ordinarie öppettider

Pressmeddelande -

Återgång till ordinarie öppettider i förskola och fritidshem från måndag 14 februari

Utifrån ett ansträngt bemanningsläge begränsades öppettiderna i förskola och fritidshem från 31 januari till 11 februari. Frånvaron är fortfarande hög men man kommer att kunna släppa begränsningarna nästa vecka.

- Det är oerhört glädjande att en något lättad frånvaro nu gör att vi kan återgå till ordinarie öppettider från måndag, säger Malin Westling, skolchef Piteå kommun.

Begränsningarna infördes tillfälligt för att säkra bemanningen och barnens trygghet. Trots omfördelningar mellan avdelningar och enheter fanns inte nog med personal för att täcka upp den stora frånvaron.

- Att begränsa öppettiderna var inget lätt beslut att fatta och jag har stor förståelse för att det påverkat både enskilda individer och övriga verksamheter i samhället. Jag vill rikta ett stort och innerligt tack för den insats som både vårdnadshavare och personal gjort och gör under denna tuffa tid, säger Malin Westling.

Smittspridningen i Norrbotten är fortfarande hög och förskolan har fortsatt ett ansträngt bemanningsläge.

- Vi gör allt vi kan för att omfördela personal, men det kan bli justeringar i öppettider eller eventuella stängningar på enskilda avdelningar om personalfrånvaron fortsätter att öka under kommande veckor, säger Malin Westling.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se