Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan – Samtal efter Socialnämnd

Varmt välkommen till pressträff efter nästa Socialnämnd. -Vi vill ge media möjlighet till samtal med oss om våra aktuella frågor, utmaningar och beslut direkt efter nämnden haft sitt sammanträde. Därför bjuder vi in press och media till en fast tid för att prata med oss, säger Sven-Gösta Pettersson, socialnämndens ordförande i Piteå kommun.

Ella Eriksson driver eget UF-företag med att sälja SM-mössan inför SM-veckan i Piteå 2022.

Ella säljer SM-mössan via sitt UF-företag

Ella Eriksson går tredje året på Strömbackaskolans el- och energiprogram och har valt att driva UF-företag på egen hand. Hon kommer att sälja SM-mössorna till mindre företag och ansvarar även för att distribuera mössan via e-tjänst till privatpersoner.

Jobbcentralens Andrej Spiridonov och Britt Hällerstrand gläds över mångfsaldsdiplomeringen.   Foto: Ann-Sofie Boman

Jobbcentralen diplomerade för sitt mångfaldsarbete

Imorse fick det sociala företaget Jobbcentralen ta emot diplom för sitt mångfalds- och integrationsarbete. Företaget har funnits sedan 2009 och har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med Piteå kommun för att hjälpa utrikesfödda till anställning. Diplomeringen genomförds i samband med frukost med näringslivet.

Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun utser årligen Sveriges bästa skolkommun. Foto: Getty

Ris och ros i Årets skolkommun

Årets Bästa skolkommun 2021 finns i Övertorneå. Piteå kommun har tappat 19 placeringar som helhet och ligger nu femma i länet i Lärarförbundets undersökning. Utbildningsförvaltningen tar till sig resultatet, här synliggörs utvecklingsområden för kommunen och inom andra områden går utvecklingen åt rätt håll.

Ny personalchef på Piteå kommun

Ny personalchef på Piteå kommun

Cathrine Granberg blir ny personalchef för Piteå kommun. Hon kommer närmast från rollen som HR Business Partner på SCA Wood i Munksund. Hon har sedan tidigare ett långt förflutet inom såväl Region Norrbotten som Arbetsförmedlingen.

Rederiet betalar för oljesaneringen

Rederiet betalar för oljesaneringen

Oljeutsläpp vid Haraholmen tidigare i år kostade 380 000 kronor att sanera. Men det belastar inte skattebetalarna i Piteå eftersom rederiet nu har tagit på sig att betala kostnaderna. Rederiet har sedan tidigare krävts på en föroreningsavgift på 142 800 krono

Piteå kommun vaccinerar hemsjukvårdspatienter i PiteEnergi Arena

Piteå kommun vaccinerar hemsjukvårdspatienter i PiteEnergi Arena

I nästa vecka börjar Piteå kommuns sjuksköterskor att vaccinera hemsjukvårdspatienter med den tredje dosen mot Covid-19. Vaccineringen sker i PiteEnergi Arenas lokaler på Noliaområdet. Alla hemsjukvårdspatienter har fått ett brev hemskickat med information om vad som gäller för just dem.

Individens val är viktiga för det lokala näringslivet.

Konsumenters kloka val bidrar till en levande stadskärna

Intresset för det lokala näringslivet och vår närmiljö har ökat på grund av pandemin och miljöhot. Nu drar en nationell upplysningskampanj igång för att öka kunskap och medvetenhet om hur varje enskild konsument kan påverka stadskärnans och samhällets utveckling genom sina val. Över 40 städer är med i kampanjen, bland annat Piteå.

Det extra stödet är en engångssatsning för att trygga Piteå Summer Games ekonomi som har drabbats hårt efter två inställda turneringar under pandemin.

Extra sponsring ska rädda Piteå Summer Games

Kommunstyrelsen i Piteå har beslutat att sponsra fotbollsturneringen Piteå Summer Games med en miljon kronor. Anledningen till den utökade sponsringen är att turneringen drabbats hårt under Coronapandemin, trots att de gjort åtgärder, och miljonen ska trygga Piteå summer games överlevnad på sikt.

13 nya tomter i Jävre - en av många satsningar på nya bostäder i Piteå kommun.    Foto: Piteå kommun

Nu startar tomtförsäljning för nytt bostadsområde i Jävre

Piteå växer – även söderut. Den 1 november startar försäljningen av 13 tomter som tillsammans bildar det nya bostadsområdet Lekattheden. Närheten till länsgränsen och expansiva Skellefteå skapar framtidstro och förväntan om en gynnsam utveckling för Jävre. Intresserad av en tomt? Anmäl dig till tomtkön och skicka en intresseanmälan.

Idag lanseras Piteförslag – ett enkelt sätt att lämna förslag till kommunen.

Idag lanseras Piteförslag – ett nytt sätt att påverka kommunens utveckling

Har du något förslag som kan leda till att Piteå utvecklas? Eller ett förslag på hur någon kommunal verksamheter kan bli bättre? Idag lanseras Piteförslag – ett nytt värdefullt verktyg för att förbättra medborgarinflytandet. Via en ny e-tjänst kan du snabbt och enkelt lämna förslag likväl som ge stöd åt andras förslag. Så logga in och kom med förslag som gör Piteå bättre!

Hortlaxgården är färdigrenoverad

Hortlaxgården är färdigrenoverad

Nu är Hortlaxgården färdig för inflyttning. Den fjärde och sista avdelningen med 15 lägenheter blev klar i slutet av oktober. Det är drygt två år sedan som renoveringen av Hortlaxgården började efter att många som vistades i lokalerna reagerade på inomhusmiljön. I skrivande stund pågår inflyttning för fullt och i mitten av november beräknas alla 60 platser vara fyllda.

Visa mer