Gå direkt till innehåll
Det extra stödet är en engångssatsning för att trygga Piteå Summer Games ekonomi som har drabbats hårt efter två inställda turneringar under pandemin.
Det extra stödet är en engångssatsning för att trygga Piteå Summer Games ekonomi som har drabbats hårt efter två inställda turneringar under pandemin.

Nyhet -

Extra sponsring ska rädda Piteå Summer Games

Kommunstyrelsen i Piteå har beslutat att sponsra fotbollsturneringen Piteå Summer Games med en miljon kronor. Anledningen till den utökade sponsringen är att turneringen drabbats hårt under Coronapandemin, trots att de gjort åtgärder, och miljonen ska trygga Piteå Summer Games överlevnad på sikt.

- Det extra stödet är en engångssatsning för att trygga Piteå Summer Games ekonomi som har drabbats hårt efter två inställda turneringar under pandemin. Turneringen är otroligt viktig för hela Piteå, säger kommunstyrelsens ordförande Helena Stenberg.

Piteå Summer Games är en av världens sex största internationella ungdomsfotbollsturneringar. 2019 anordnades turneringen för 30:e gången med 790 deltagande lag från 16 nationer. Närmare 38 000 personer besöker turneringen i någon form och senaste undersökningen visade på att mellan 80 och 100 miljoner kronor per år landar tillbaka till Piteås besöksnäring.

- Piteå Summer Games är en central del i såväl Piteås besöksnäring som evenemangsutbud och oroligt viktig för Piteå som sommarstad. Den ekonomiska betydelsen som Piteå Summer Games har för stora delar av besöksnäringen så som hotell och handel kan vara svår att greppa för många, men i och med pandemin har vi fått en försmak av vad det innebär om vi inte längre skulle ha kvar detta arrangemang och det tror jag ingen vill vara med om, säger Jörgen Hult, varumärkesansvarig, Piteå kommun.

Sju av kommunens idrottsföreningar genomför turneringen och fler än 1400 ideella funktionärer ställer upp och arbetar under turneringshelgen. Alla föreningar får en funktionärsersättning som utgör en viktig intäkt i föreningarnas ekonomi. Sedan starten 1990 har Piteå Summer Games genererat totalt 49 miljoner kronor till föreningslivet i Piteå.

Ämnen

Kategorier

Regioner