Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Översiktsplan 2030 behöver revideras med anledning av expansionen i regionen.

Regionens expansionstakt skapar behov av ny översiktsplan för Piteå kommun

Norrbotten och Västerbotten är just nu ett av landets mest expansiva område, med många historiskt stora etableringar. Behovet av områden för nya bostäder är större än utpekade områden i befintlig översiktsplan som antogs 2016. Nu lyfter samhällsbyggnadsnämnden frågan till kommunstyrelsen och pekar på behovet av en ny översiktsplan och bostadsförsörjningsplan för att möta regionens kraftfulla expan

Boende österut får närmare till mjölk, bröd och citroner när COOP bygger ny butik.         Foto: pixabay.com

Beviljat bygglov för centrumnära COOP och villor på landet

Det är ett stort intresse att bygga i Piteå. Under onsdagens möte i samhällsbyggnadsnämnden beviljades bygglov för den nya COOP-butiken som ska byggas i gamla NAB-huset mellan Strömbacka och Strömlida. Nämnden beviljade också bygglov för ett flertal bostäder på landsbygden, något som ökat markant under året.

Med gemensamma krafter har hallen kunnat resas och öppnar upp för spel till helgen. Foto: Piteå kommun

Nu är Norrstrands fotbollshall uppe

Efter många turer och kamp mot vädret är nu äntligen fotbollshallen på Norrstrand uppe. Det har krävts stora arbetsinsatser för att få bort snö, is och vatten från dukarna vilket gjort att arbetet dragit ut på tiden.

Naturpromenad och föredrag om naturens betydelse för hälsan på Karlberg 27 oktober. Foto: Stina Eriksson

Naturaktivitet på recept för ett friskare Piteå

I samarbete med Länsstyrelsen i Norrbotten, Region Norrbotten och fyra pilotkommuner i länet, där Piteå är en av kommunerna, genomförs pilotprojektet Naturaktivitet på recept. Målet är att ta fram informationsmaterial med kartor, bilder och beskrivande text till promenadstigar och rogivande platser som bland annat kan användas av patienter som föreskrivs fysisk aktivitet på recept, FaR.

På FN-dagen, söndag 24 oktober invigs minnesstenen som hedrar de som gjort FN-tjänst. Foto: Piteå kommun

Invigning av Piteå kommuns minnessten för FN-veteraner

Kommunfullmäktige har utifrån ett medborgarförslag beslutat om att uppföra en minnessten för FN-veteraner i Piteå. På FN-dagen söndag 24 oktober klockan 13.00 invigs minnesstenen, som är placerad i anslutning till Vänortsparken.

Ett år efter utropandet till MR-kommun: Arbetet för Ett Piteå för alla fortsätter

Ett år efter utropandet till MR-kommun: Arbetet för Ett Piteå för alla fortsätter

Den 24 oktober 2020 utropade Piteå kommun sig till MR-kommun under ett direktsänt evenemang på Acusticum. På söndag har ett år gått och arbetet för mänskliga rättigheter, för allas lika värde, mot kränkningar och mot diskriminering fortsätter. Nu ligger fokus på att stärka arbetet för att Piteå ska bli en barnvänligare kommun, som är ett nytt övergripande mål för Piteå kommun.

Piteå kommun vaccinerar hemsjukvårdspatienter med påfyllnadsdos mot Covid-19 i november

Piteå kommun vaccinerar hemsjukvårdspatienter med påfyllnadsdos mot Covid-19 i november

De patienter som är inskrivna i hemsjukvården i Piteå kommun kommer vaccineras med den tredje dosen mot Covid-19 av kommunens sjuksköterskor. Vaccineringen sker i Pite Energi Arenas lokaler på Noliaområdet i mitten av november. Alla hemsjukvårdspatienter får ett brev hemskickat med information om vad som gäller för just dem.

Ersättningslokaler sökes till Träskolans elever i Rosvik efter utredning av inomhusmiljön

Förhöjda värden av mikroorganismer är orsaken till att Piteå kommun söker andra lokaler till de elever som idag undervisas i Träskolan, en del av Rosviks skola. Fastighets- och serviceförvaltningen och Utbildningsförvaltningen samverkar för att hitta nya lokaler som fungerar på både kort- och lång sikt. Personal och vårdnadshavare är informerade och får löpande information av rektorerna på skolan.

Från 1 november inför Hortlax Meröppet som innebär att besökare får tillträde till biblioteket utanför ordinarie öppettider.

Mer öppet på Hortlax bibliotek - Meröppet!

Från och med 1 november kommer biblioteket i Hortlax att mer än tredubbla sina öppettider med Meröppet. Det innebär att besökare kan få tillträde till biblioteket utanför de ordinarie öppettiderna. Biblioteket kommer att ha Meröppet både innan och efter ordinarie öppettider. Fredag-söndag och under helgdagar då kommer besökare att få tillträde mellan klockan 06.00-22.00.

Ett uppskattat besök på Framnäs folkhögskola. Foto: Helene Markström

Norrbottens landshövding på besök i Piteå

Norrbottens landshövding Lotta Finstorp besökte idag Piteå tillsammans med medarbetare från Länsstyrelsen. Kommunalråden Helena Stenberg och Patric Lundström var värdar för besöket tillsammans med kommunchef Andreas Lind. Dagen inleddes i Stadshuset med samtal om nutid, framtid och kommunala utmaningar. Framnäs folkhögskola, elevbygget på Acusticum och Lindbäcks Bygg besöktes under eftermiddagen.

Visa mer