Gå direkt till innehåll
Från 1 november inför Hortlax Meröppet som innebär att besökare får tillträde till biblioteket utanför ordinarie öppettider.
Från 1 november inför Hortlax Meröppet som innebär att besökare får tillträde till biblioteket utanför ordinarie öppettider.

Pressmeddelande -

Mer öppet på Hortlax bibliotek - Meröppet!

Från och med 1 november kommer biblioteket i Hortlax att mer än tredubbla sina öppettider med Meröppet. Det innebär att besökare kan få tillträde till biblioteket utanför de ordinarie öppettiderna.

Biblioteket kommer att ha Meröppet både innan och efter ordinarie öppettider. Fredag-söndag och under helgdagar då biblioteket annars varit stängt kommer besökare att få tillträde mellan klockan 06.00-22.00.

Invigning för allmänheten 1 november

Måndagen 1 november klockan 18.00 är det invigning av Meröppet på Hortlax bibliotek Kultur- och fritidsnämndens ordförande Elisabeth Lindberg är med på invigningen.

Så här funkar Meröppet

För att kunna använda sig av biblioteket när det är obemannat behöver besökaren en elektronisk nyckel, en så kallad blipp, som finns att hämta på biblioteket. När blippen hämtas ingår besökaren ett avtal med biblioteket för hur och när och på vilket sätt man kan använda sig av lokalen.

För att kunna använda sig av Meröppet krävs:
• giltigt bibliotekskort
• att användaren är 18 år
• skuldfri på biblioteket

Kontaktpersoner
Föreståndare filialen Hortlax: Petra Nilsson, 0911-69 74 10, petra.e.nilsson@pitea.se
Bibliotekschef Johan Söderberg: 0911-69 64 05, johan.soderberg@pitea.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se