Gå direkt till innehåll

Ämnen: Regionfrågor

Vuxenutbildningen i Piteå har beviljats med 15 miljoner i stadsbidrag av Skolverket för att starta yrkesinriktade utbildningar.

15 miljoner i statsbidrag till Vuxenutbildningen i Piteå

Vuxenutbildningarna i Piteå, Boden, Luleå, Älvsbyn och Kalix har tillsammans blivit beviljade 66 miljoner kronor i stadsbidrag av Skolverket för att starta yrkesinriktade utbildningar. För Piteås del handlar det om 15 miljoner.

P.S. Saknar dig, Skellefteås och Piteås rekryteringsevent på Skansen, har varit välbesökt tidigare år.   Foto: Piteå kommun

Pressinbjudan: Piteå och Skellefteå intar Skansen för att attrahera talang och kompetens till norr

Norrbotten och Västerbotten är idag Sveriges hetaste region, med planerade investeringar på 1000 miljarder de närmaste decennierna. Lördag 25 november intar Piteå kommun, Skellefteå kommun och arbetsgivare från båda orterna Skansen för att visa upp livet i norr, allt spännande som händer i vår region samt det stora rekryteringsbehov som finns. Vi hälsar media välkomna till eventet.

Piteborna visade stort intresse vid Trafikverkets informationsmöte om Norrbotniabanan.   Foto: Ann-Sofie Boman

Stort intresse när Trafikverket bjöd in till dialog om Norrbotniabanan

Det var fullt hus och stort intresse när Trafikverket bjöd in till ett informationsmöte på Pite Havsbad om Norrbotniabanan under tisdagen. Ett femtontal tjänstemän från Trafikverket fanns på plats för att berätta om arbetet med järnvägsbygget och svara på pitebornas frågor.

Piteå kommun ställer om till nytt stabsläge

Piteå kommun ställer om till nytt stabsläge

Piteå kommuns kommunövergripande Coronastab ställer om till nytt stabsläge för att hantera samhällsstörningar på kommunal nivå utifrån det allvarliga säkerhetspolitiska läget. Idag kan Piteå kommun erbjuda 150 så kallade evakueringsplatser om Migrationsverket hänvisar ukrainska flyktingar till Piteå. Kommunen hyr inte bostäder direkt av privatpersoner.

Ett uppskattat besök på Framnäs folkhögskola. Foto: Helene Markström

Norrbottens landshövding på besök i Piteå

Norrbottens landshövding Lotta Finstorp besökte idag Piteå tillsammans med medarbetare från Länsstyrelsen. Kommunalråden Helena Stenberg och Patric Lundström var värdar för besöket tillsammans med kommunchef Andreas Lind. Dagen inleddes i Stadshuset med samtal om nutid, framtid och kommunala utmaningar. Framnäs folkhögskola, elevbygget på Acusticum och Lindbäcks Bygg besöktes under eftermiddagen.