Gå direkt till innehåll

Ämnen: Beteendevetenskap

Gunilla och Anna har fått det ärofyllda svensklärarpriset. Foto: Marie Öqvist

Lågstadielärare tilldelas Svenska Akademiens svensklärarpris

Anna Brännström och Gunilla Lundström lärare åk 1-3 i Svensbyn och Böle får ta emot Svenska Akademins svensklärarpris 2022. De har i sin yrkesroll stimulerat intresset för läsning. Arbetssättet har entusiasmerat och engagerat elever, vårdnadshavare och kollegor i de två skolorna. Med god läsfärdighet öppnas dörrar till magiska, underbara och mystiska världar att besöka och bebo.

Ann-Sofie Gustavsson, rektor Piteå kommun tog emot pris för Årets UF-ambassadör Foto: Mikael Sundkvist

Lyckat koncept i förskolan, entreprenörskap som lärande

- För mig är det en stor ära att ta emot priset för Årets UF-ambassadör det synliggör pedagogernas viktiga arbete som görs i förskolan. Där barnens möjligheter till nyfikenhet, skapande och entreprenörskaps får ta plats, flera av barnen kan vara våra framtida företagare, säger Ann-Sofie Gustavsson, rektor Piteå kommun.

IT-utvecklaren Ulla-Karin Lundgren är i full gång med att inreda en medieverkstad i Bergsviken.

En kreativ medieverkstad för kompetensutveckling

IT-utvecklaren Ulla-Karin Lundgren är i full gång med att inreda en medieverkstad i Bergsviken. En utforskande miljö där fokus ligger på att utveckla kunskaperna inom naturvetenskap, teknik, matematik, narrativt berättande, programmering och skapande i olika former. En kreativ medieverkstad för kompetensutveckling för pedagoger i Piteå kommuns förskolor, som i slutändan kommer barnen till gagn.