Gå direkt till innehåll

Regioner: Skellefteå

Nu är det beslutet - det blir intag i höst på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Strömbackaskolan.   Foto: Camilla Nilsson

Glädjande besked – intag i höst till Strömbackaskolans Restaurang-och livsmedelsprogram

Det råder stor brist på arbetskraft inom restaurangbranschen, för utbildade kockar och serveringspersonal är framtidsutsikterna ljus. Hösten 2023 blev det nollintag på grund av för få sökande vid Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Strömbackaskolan. Nu är beslutet fattat att det blir en klass till hösten, vilket är glädjande både för elever och branschen.

Succé för PS. Saknar dig.

Succé för PS. Saknar dig.

När Piteå och Skellefteå gjorde gemensam sak och välkomnade utflyttade till en hemvändarträff på Skansen i Stockholm gick norrlandsvännerna man ur huse till Djurgården.

"P. S Saknar dig.” är namnet på ett gemensamt hemvändarevent i Stockholm i november som Piteå kommun och Skellefteå kommun står bakom.

Piteå och Skellefteå saknar dig

”P. S Saknar dig.” är namnet på ett gemensamt hemvändarevent i Stockholm i november som Piteå kommun och Skellefteå kommun står bakom. Piteå kommun har tidigare genomfört hemvändarevent både i egen regi och med Luleåregionen. Men det är första gången som Piteå och Skellefteå samarbetar kring platsernas behov av kompetensförsörjning.

Piteå kraftsamlar inför etablering

Northvolt planerar att bygga Europas största batterifabrik och det står nu mellan Skellefteå och Västerås som etableringsort. Piteå kommun ökar därför intensiteten för att skapa attraktiva bostadsmiljöer. Från de södra delarna av Piteå kommun är det endast 40 minuter säker pendlingsväg till Skellefteå.