Gå direkt till innehåll
Nu är det beslutet - det blir intag i höst på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Strömbackaskolan.  Foto: Camilla Nilsson
Nu är det beslutet - det blir intag i höst på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Strömbackaskolan. Foto: Camilla Nilsson

Pressmeddelande -

Glädjande besked – intag i höst till Strömbackaskolans Restaurang-och livsmedelsprogram

Det råder stor brist på arbetskraft inom restaurangbranschen, för utbildade kockar och serveringspersonal är framtidsutsikterna ljus. Hösten 2023 blev det nollintag på grund av för få sökande vid restaurang- och livsmedelsprogrammet, Strömbackaskolan. Nu är beslutet fattat att det blir en klass till hösten, vilket är glädjande både för elever och branschen.

Det nya upplägget för utbildningen är att eleverna läser åk 1 och 2 på plats i skolan samt i Restaurang Herrgårdens kök och servering. I åk 3 är eleverna ute tre dagar per vecka hela läsåret i gymnasial lärlingsutbildning. Branschen får då vara med och forma sina blivande arbetstagare och eleverna får utbildning i skarpt läge. Det innebär och möjliggör också att elever utanför kommunen kan göra sin arbetsplatsförlagda utbildning (APL) på hemmaplan.

- Jätteroligt att det blir en årskurs 1 till hösten. Vi har bra samarbete med branschen i Piteå och även med APL-platser i andra kommuner, säger Camilla Landin, rektor vid restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Strömbackaskolan.

  Den preliminära antagningen är gjord och nu är det en omvalsperiod öppen till 6 maj. Den slutgiltiga antagningen sker i juni.

  Kontaktperson

  Ann-Sofi Lundquist, restauranglärare, tel. 070-2901741, ann-sofi.lundquist@pitea.se

  Camilla Landin, rektor restaurang- och livsmedelsprogrammet, tel. 070-316 63 11, e-post camilla.landin@pitea.se

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

  www.pitea.se

  Relaterat innehåll