Gå direkt till innehåll
Föreläsningar om jämställdhet och inkludering

Pressmeddelande -

Föreläsningar om jämställdhet och inkludering

Piteå kommun erbjuder ortens företag, i samarbete med Länsstyrelsen i Norrbotten, föreläsningar på tema jämställdhet och inkludering. Framnäs folkhögskola, PiteEnergi och Lundqvist trä har nappat på erbjudandet och i november och december hålls föreläsningar med tema jämställdhet på respektive arbetsplats.

-Bakgrunden till arbetet är att i Piteå har vi större skillnader mellan mäns och kvinnors hälsa och inkomster jämfört med både riket och övriga kommuner i Norrbotten. Vi behöver därför arbeta med insatser för att främja hälsa och livsvillkor samt arbeta med normer och värderingar som kan fungera medvetandegörande och förebyggande, säger Anette Christoffersson, processledare, kommunledningsförvaltningen, Piteå kommun.

-Vi har börjat med att erbjuda olika arbetsplatser en föreläsning i ämnet av Sandra Lindström som är psykolog, organisationskonsult och föreläsare.

Sandra Lindström driver företaget ACT NOW psykologi och utbildning och besitter stor kunskap i frågor om jämställdhet, feminism och genus. Hon föreläser och skriver bland annat om den ojämställda stressen i vårt samhälle.

Imorgon, onsdag 14 november föreläser hon för personal och elever på Framnäs folkhögskola mellan kl. 14.30 – 16.00. Samma föreläsning ges för PiteEnergis personal tisdag 11 december kl. 13.30 – 15.00 och på Lundqvist trä onsdag 12 december kl. 14.30-16.00.

Föreläsningarna är en del i Piteå kommuns arbete ”Ett Piteå för alla” som drivs tillsammans med företag, enskilda pitebor, föreningar och andra organisationer. Målet är att Piteå ska vara en MR-kommun 2021.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Anette Christoffersson

Anette Christoffersson

Processledare, Kommunledningsförvaltningen Medborgardialoger 0911-69 60 54 pitea.se Påverka din kommun

Relaterat innehåll