Gå direkt till innehåll
Idag fattades beslut om riktinjer för 2025-2027
Idag fattades beslut om riktinjer för 2025-2027

Pressmeddelande -

Beslut om riktlinjer för 2025-2027 vid extrainsatt kommunfullmäktige

Under måndagen fattades beslut om riktlinjer för strategisk plan 2025-2027 samt budget 2025. Efter ett extrainsatt kommunstyrelsemöte under förmiddagen kompletterades förslaget som nu ligger till grund för verksamheternas kommande planerings- och budgetarbete.

Vid förra veckans kommunfullmäktige återremitterades riktlinjerna för 2025-2027 samt budget för 2025. Orsaken var att oppositionen förslag till riktlinjer som lämnades vid mötet, omfattade stora ekonomiska och organisatoriska konsekvenser som enligt lag kräver beredning i kommunstyrelsen.

Vid förmiddagens extrainsatta kommunstyrelsemöte framkom ett antal synpunkter från oppositionen som sedan inarbetades i förslaget:

  • Kommunstyrelsen ska ta fram en bokslutsplan för 2025 och framåt som ger styrelser och nämnder mer tid att hantera sitt bokslut.
  • I samband med sparbeting ska varje åtgärd konsekvensbeskrivas.
  • Utforma en process som tydligare signalerar avvikelser och/eller förändringar vid månads- och delårsbokslut. Förvaltningen ska då omgående upprätta en åtgärdsplan som ska upp i aktuell nämnd.
  • Heltidstjänst ska vara en rättighet 2027, medan deltids- och timanställning är en möjlighet.
  • Taxor som inte justeras av index, ska årligen prövas för att följa kostnadsutvecklingen och undvika kraftiga engångshöjningar.

- Äntligen har vi en strategisk plan på plats som visar oss vägen i det kommande och viktiga budgetarbetet, säger Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Patric Lundström

Patric Lundström

Kommunalråd Piteå kommun (S) Piteå kommun 0911-69 60 02 Pitea.se Kommunstyrelsen

Relaterat innehåll