Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Frukost med näringslivet - ett uppskattad mötesplats

Pressinbjudan 16 februari: Företagen ser fram emot Piteå Business Tour

Måndag 19 februari drar årets Piteå Business Tour igång. Sammanlagt är tio intressanta stopp planerade under veckan som avslutas med galakvällen på Pite havsbad fredag 23 februari. I samband med fredagens Frukost med näringslivet bjuder vi in till pressträff för att berätta om veckan.

Efter 274 år kommer Daniel Solander hem till Piteå

Efter 274 år kommer Daniel Solander hem till Piteå

Daniel Solander, en Piteåson och Linnélärjunge, är känd som botanist och upptäcktsresande. Nu inleder tio konstnärer från Norrbotten projektet "Hemkomst", där de samarbetar med konstnärer från Stillahavsregionen och Island. Tre utställningar kommer att invigas på Piteå konsthall i februari 2025. Projektet är en del av det kommande svensk-isländska kulturåret.

Mikael Ferm (Foto: Maria Fäldt)

Mikael Ferm anställs som ny projektledare för Norrbotniabanan

Mikael Ferm har anställts som ny projektledare för Norrbotniabanan. Han har erfarenhet av att leda komplexa projekt och kommer att arbeta nära Trafikverket för att säkerställa projektets framsteg. Ferm tillträder sin befattning i februari.

Fotbollsdomaren Tess Olofsson fick Piteåmedaljen

Fotbollsdomaren Tess Olofsson fick Piteåmedaljen

Fotbollsdomaren Tess Olofsson har tilldelats Piteåmedaljen för sin banbrytande karriär. Hon har varit den första kvinnliga domaren att döma en svensk elitfotbollsmatch för herrar och vara huvuddomare i herrallsvenskan. Hon har också deltagit i prestigefyllda turneringar som UEFA Women's Euro och FIFA Women's World Cup. Tess är en inspirerande förebild och mottagare av medaljen.

Nu när det gått ett år sedan Majvor Sjölunds olycka ser Centerpartiet över sin organisation så att det blir en bra och hållbar fördelning..

Hållbar arbetsfördelning bakom förändringar inom C

Det har nu gått ett år sedan det olyckliga fallet i hemmet som gjorde Centerpartiets första namn Majvor Sjölund helt förlamad nedanför axlarna. Sedan dess är Sjölund varit sjukskriven från sina politiska uppdrag. Nu ser Centerpartiet i Piteå över fördelningen av poster i delar av den politiska ledningen.

Ur VR-utbildningen Första hjälpen som socialtjänstens vård- och omsorgspersonal kommer prova.  Foto: Warpin Reality och Svenska Röda Korset

Första hjälpen i VR – Socialtjänsten provar ny utbildning

Socialtjänsten fortsätter sin digitala utbildningsresa inom vård och omsorg; nu provar fyra verksamheter Warpins och Svenska Röda Korsets utbildning i första hjälpen i VR. Tanken är att alla medarbetare som idag har tillgång till VR-utbildningen i förflyttningsteknik ska få möjlighet att prova. Utbildningen innehåller realistiska scenarion och användaren får öva olika moment för att rädda liv.

Ledningsgruppen för Skolverkets analysavdelning flankerade av skolchef Malin Westling, BUN:s ordförande Hans Öhlund och kommunalrådet Kata Nilsson. Foto: Maria Fäldt

Skolverket på besök i Piteås skolor och förskolor

Under gårdagen besökte ledningsgruppen för Skolverkets analysavdelning Piteå för att göra studiebesök på ett antal olika förskolor och skolor i kommunen. Totalt besöktes åtta olika skolor och förskolor. Man hann även med en träff med politiker samt information om bland annat ”Skola på vetenskaplig grund”, där Piteå är ledande i landet.

Det var stort engagemang när gymnasiechef Annika Niklasson presenterade Strömbackaskolans styrkor och utmaningar.    Foto: Piteå kommun

Yrkesutbildning i Piteå, en central fråga vid Näringslivsrådets möte

Utbudet av gymnasiala yrkesutbildningar är en viktig fråga för det lokala näringslivets möjligheter att rekrytera. Lika viktigt är det för regionen om vi också blickar ut över den samhällsomvandlingen och de industrietableringar som sker. Under torsdagens möte med Näringslivsrådet belystes frågan i ett samtal och delade perspektiv mellan näringslivet, skolan och kommunens politiker.

Fördjupade översiktsplaner för Munksund och Bergsviken visar hur stadsdelarna kan utvecklas

Just nu pågår arbete med två fördjupade översiktsplaner (FÖP) för stadsdelarna Munksund och Bergsviken. Stadsdelarna är utpekade i kommunens översiktsplan som stadsdelscentran, som ska utvecklas så att deras attraktivitet stärks och säkras nu och för framtiden. Hur vill du att Munksund och Bergsviken ska utvecklas? Ta chansen att lämna synpunkter.

Piteå kommuns nya kommunvägledare; Sussi Nordlund, Ulrica Holmbom, Linda Nyström, Elvir Horic och Annelie Öhlund Saulo, telefoniansvarig. Foto: Piteå kommun

Medborgarservice flyttar tillbaka till huvudentrén

Välkommen till Piteå kommuns nyrenoverade huvudentré! Från och med 1 februari flyttar Medborgarservice tillbaka till ordinarie plats; nu bemannad av nya kommunvägledare och telefoniansvarig i egen regi.
Den invändiga renoveringen av flygel A som startade hösten 2022 är nu färdigställd. Kommunledningsförvaltningen har tagit sina lokaler i bruk och under våren kommer även verksamheter inom Social

Visa mer