Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Vattenavbrott i Svensbyn - Svensby skola och fritids stänger

På grund av ett vattenavbrott i Svensbyn saknas både dricks- och avloppsvatten i Svensby skola. Det blir svårt att bedriva verksamheten och skolan och fritids i Svensbyn stängs tillfälligt under dagen. Vårdnadshavare är informerade och vi återkommer med mer information under dagen. Pireva felsöker och uppdaterar sin hemsida löpande.

Nu är resvaneundersökningen som genomfördes i våras sammanställd. Foto: Maria Fäldt.

Så reser vi i Piteå kommun

Under våren genomförde Piteå kommun en resvaneundersökning med målsättning att få en översikt av hur Piteborna reser. Nu har resultatet kommit och den visar bland annat att bilen fortfarande är det vanligaste färdmedlet i kommunen. Undersökningen visar också att kollektivtrafiken är det färdmedel medborgarna anser behöver prioriteras mest.

Pressinbjudan – Kairos Future presenterar flyttstudie

Vi hälsar media välkommen till en presentation av Kairos Futures stora flytt- och boendestudie, både för landet som helhet och en del med fokus på Piteå. Resultatet är värdefulla insikter som bidrar till det pågående arbetet med att ta fram en vision för Piteå år 2050 samt strategier för hur vi ska ta oss till visionen.

Pressinbjudan: Inflyttarfest på Christina Kultur 30 september

Den 30 september hålls en inflyttarfest på Christina Kultur i Piteå. Fler företag och aktörer än tidigare kommer att närvara för att visa upp sitt erbjudande för de nya invånarna. Kommunalrådet Patric Lundström kommer också att vara på plats. Media välkomnas att närvara.

Barn- och utbildningsnämnden förordar succesiv avveckling av boende för ensamkommande barn

Sedan flyktingvågen nådde sin topp 2015 har inströmningen av ensamkommande flyktingbarn till Piteå kommun minskat. En gemensam konsekvensbeskrivning är framtagen utifrån nuläge och det tre alternativa scenarion att ta ställning till. Barn- och utbildningsnämnden förordar förslaget som innebär en succesiv avveckling av HVB-hem för ensamkommande barn.

Näringslivsrådet - ett viktigt forum för dialog mellan Piteå kommun och näringslivet.   Foto: Piteå kommun

Fortsatt lågt betyg för Piteå i näringslivsranking – visionsarbetet en väg framåt

I Svenskt näringsliv näringslivsranking tappar Piteå placeringar till plats 280. Piteå kommun har flera områden där förbättringsarbete pågår. Upphandling är ett och där har kommunen klättrat 49 placeringar från ifjol, som ett resultat av insatserna. Med riktade insatser inom fler förbättringsområden och en tydlig vision för Piteå hoppas näringslivschefen att vi ska kunna vända trenden.

Kommunalråden Patric Lundström och Kata Nilsson hoppas på ett stort och brett engagemang i visionsarbetet.   Foto: Maria Fäldt

Vision 2050 – en gemensam väg till framtidens Piteå

Under våren påbörjades arbetet med Vision 2050. Syftet är att ta fram en gemensam bild av det Piteå vi strävar efter och en plan för hur vi ska tillvara Piteås möjligheter på bästa sätt. Visionen ska underlätta för oss alla – näringsliv, föreningar, medborgare, politiker och kommunens verksamheter – att tillsammans forma framtidens Piteå.

Hållbarhet i fokus under vecka 38!

Hållbarhet i fokus under vecka 38!

Under nästa vecka, den 18 till 24 september, sätter vi extra fokus på hållbarhet. Vi erbjuder gratis buss under hela veckan med Piteå stadsbuss, ta chans att vinna fina priser i vår frågetävling och få goda råd från kommunens klimat- och energirådgivare. Piteå Fairtrade City finns också med under veckan och informerar om kommunens arbete med Fairtrade. En och annan överraskning kan också dyka upp!

Skol IF ett samarbete mellan skolan och kultur, park, fritid för att erbjuda unga en aktivare fritid

Stärkt samarbete ska skapa mer aktiv fritid för högstadieungdomar

Nu inleds ett tätt samarbete mellan kommunens högstadieskolor och kultur, park och fritid för att erbjuda elever i högstadiet olika aktiviteter kopplade till skoldagen. Aktiviteterna kommer utgå från vad ungdomarna vill göra och utformas tillsammans med dem. Allt detta ska ske inom ramen för en ny förening – Skol IF Piteå.

Visa mer