Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan – Kairos Future presenterar flyttstudie

Vi hälsar media välkommen till en presentation av Kairos Futures stora flytt- och boendestudie, både för landet som helhet och med fokus på Piteå. Resultatet ger värdefulla insikter som bidrar till det pågående arbetet med att ta fram en vision för Piteå år 2050 samt strategier för hur vi ska ta oss till visionen.

Vad finns i Piteå som kan attrahera fler att flytta hit? Och vad saknas?
Det är insikter som kommer fram i Kairos Futures studie i svenskarnas flytt- och boendepreferenser – idag och i framtiden.

Studien är genomförd under 2023 och utgörs av omvärldsanalys, forskningsöversikt, expertintervjuer och en enkät besvarad av 8.900 svenskar. Kommuner har fått möjlighet att ta del av fördjupade studier för den egna kommunen, vilket Piteå kommun gjort. Med hjälp av denna studie samt tillgänglig statistik lyfts Piteås plats, sammanhang samt möjligheter och farhågor utifrån nuläge och framtid.

Resultatet blir ett viktigt underlag i Piteå kommuns långsiktiga och strategiska arbete för inflyttning och ökad befolkning, som är viktiga frågor i det pågående visionsarbetet.

Vi bjuder in media att närvara vid Kairos Futures presentation av studien.

Dag och tid: Fredag 29 september kl. 13.30-15.20

Plats: Piteå havsbad, konferensen

Kontaktpersoner

  • Christer Lindström, processledare och projektledare för visionsarbetet, tel. 0911-69 69 57, e-post christer.lindstrom@pitea.se
  • Anette Christoffersson, utvecklingsstrateg, 0911-69 60 54, e-post anette.christoffersson@pitea.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se