Gå direkt till innehåll
Hållbarhetsveckan - information och inspiration till hållbara val i vardagen.         Foto: Getty Images
Hållbarhetsveckan - information och inspiration till hållbara val i vardagen. Foto: Getty Images

Nyhet -

Låt oss sätta hållbarhet i fokus under veckan 38!

Under veckan 38, 19 till 25 september, sätter vi fokus på hållbarhet. Ta chansen att åka kollektivt i stället för bil – vi bjuder på resan. Passa på att få kloka råd av kommunens energi- och klimatrådgivare – det kan minska din elräkning. Läs också om pågående arbete i Piteå för en hållbar framtid. Låt dig inspireras till nya hållbara vanor, både för dig själv och för klimatets skull.

Hållbarhetsveckan handlar om att sprida information och öka kunskap om hållbar utveckling. En hållbar samhällsutveckling innebär att våra gemensamma resurser förvaltas på ett sätt som är långsiktigt, effektivt och stabilt för kommande generationer och andra delar av världen. Hållbar utveckling förutsätter helhetssyn med balans mellan sociala, ekologiska och ekonomiska perspektiv.

Veckan är ett europeiskt initiativ (European Sustainable Development Week, ESDW) för att uppmuntra och uppmärksamma aktiviteter och projekt som på olika sätt bidrar till hållbar utveckling, Hållbar utveckling handlar om att arbeta för att nå målen i Agenda 2030.

Piteå kommun passar på att särskilt lyfta fram en del av det hållbarhetsarbete som pågår. Några av våra utmaningar är att minska klimatpåverkan, förbättra vår luftkvalitet och bygga för en hållbar framtid.

Besök kommunens webbsidor om Hållbarhetsveckan och Agenda 2030 för att läsa mer om pågående arbete, se länkar.

Händer i veckan
- Invigning gång - och cykelväg Nötövägen, fredag 16 september kl. 14.00-15.30
- Avgiftsfri  buss -  gäller måndag-söndag 19-25 september, Piteå Stadsbuss samtliga bussar samt Länstrafikens bussar i Piteå
- Klimat- och energirådgivning, telefontid måndag-fredag kl. 10.00-11.45, telefonnummer 0911-69 61 01. Boka tid för att träffa rådgivare eller få direkt bra tips för att minska elräkningen, prata om solceller med mera.

Kontakt
Maria Widman, samhällsutvecklare, telefon 0911-69 70 64, e-post maria.widman@pitea.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner