Gå direkt till innehåll
Räddningstjänsten går in i nytt samarbete

Pressmeddelande -

Räddningstjänsten går in i nytt samarbete

Räddningstjänsten Piteå-Älvsbyn ansluter sig till det gemensamma ledningssystemet Räddningssamverkan Nord från och med nästa år. Det beslutade Piteås kommunfullmäktige under måndagen den 20 juni.

Det nya samarbetet gäller från den 1 januari 2023. I Räddningssamverkan Nord kommer totalt 19 kommuner att ingå från och Norrbotten och Västerbotten. Det är högre krav från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) om gör att kommuner runt om i landet nu skapar samverkansområden.

– Vi ska kunna leda långvariga komplexa insatser och systemet ska ha förmåga att skala upp och samverka både nationellt och internationellt, säger Jim Lundström, räddningschef för Piteå- Älvsbyn.

Beslutet innebär bland annat att Räddningstjänsten Piteå-Älvsbyn kommer bemanna den gemensamma ledningscentralen i Luleå med funktionen Vakthavande befäl efter ett rullande schema med övriga kommuner som ingår i samarbetet. Räddningstjänsten Piteå-Älvsbyn kommer även bidra till de gemensamma beredskapsfunktionerna Vakthavande räddningschef och regional insatsledare.


Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Jim Lundström

Jim Lundström

Räddningschef Piteå- Älvsbyn Räddningstjänsten Piteå-Älvsbyn 0911-69 64 83