Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Yrkeshögskolan erbjuder många utbildningar på distans.            Foto: Getty Images

Yrkeshögskolan ger logistik- och transportledare och ökade möjligheter till studier i Piteå

De stora satsningarna i Västerbotten och Norrbotten har lyft frågan om kompetensförsörjning högt upp på agendan. Det gör att YRGO, en av landets största anordnare av YH-utbildning, har inlett ett samarbete med Piteå kommun. Först ut är utbildningen Logistik och transportledare där sex studerande har pluggat i Piteå under 1,5 års tid och fredag 17 december tar de examen. I januari drar Yrgos andra

Lindbäcksstadion öppnar upp för säsongen lördag 18 december. Foto: Piteå kommun

Familjebacken öppnar på Lindbäcksstadion

Lördag 18 december öppnar familjebacken på Lindbäcksstadion för säsongen. Övriga backar öppnar när det finns tillräckligt med snö. Backen kommer även denna säsong drivas i kommunal regi och värmestugan är öppen från lördag. Kaféet ska drivas av en extern entreprenör och kommer att öppna efter årsskiftet.

Det är tredje året i rad som elever vid Rosviks skola tar hem priset. Foto: Hanna Wimander

Rosviks skola vann utmaningen ”Gå och cykla till skolan”

Elever och personal på Rosviks skola gick och cyklade mest i kommunen under utmaningen Gå och cykla till skolan 2021. Det är femtonde året som utmaningen Gå och cykla till skolan genomförs i skolor runt om i landet. Deltagandet är frivilligt och går ut på att skolan samlar poäng genom att gå, cykla eller åka buss till och från skolan under två valfria veckor i september och oktober.

Pengarna ska gå till en extra satsning på utbildad personal inom skola, förskola, vård och omsorg.

Stor satsning på personal inom skola, förskola, vård och omsorg

Löneutvecklingen för alla yrkesgrupper är viktig och nu föreslår majoriteten i Piteå kommunstyrelsens arbets- och personalutskott att man ska utöka budgeten för löneöversyn 2022 med fem miljoner kronor. Beslutet ska tas i kommunfullmäktige, men tanken är att pengarna ska gå till en extra satsning på utbildad personal inom skola, förskola, vård och omsorg inom Kommunals avtalsområde.

Piteå - tredje bästa tillväxt i Norrbotten

Piteås företag har tredje bästa tillväxt i länet

Det fortsätter gå bra för näringslivet i Piteå. Kommunen hamnar på en tredje plats i länet i undersökningen Bästa tillväxt som genomförs av kreditupplysningsföretaget Syna. Undersökningen bygger på hur det går för lokala bolag, vilket innebär att det fina resultatet speglar en bred och stabil tillväxt i Piteås lokala näringsliv.

Pressinbjudan – Öppen Socialnämnd med efterföljande samtal

Fredag 17 december hålls årets andra öppna Socialnämnd. Allmänheten är inbjuden att lyssna digitalt. Media är inbjuden att lyssna via länk eller på plats i Sessionssalen samt att delta i efterföljande samtal. Aktuella frågor som kommer behandlas under mötet är bland annat det ekonomiska läget och en ny handlingsplan för kvalitet och patientsäkerhet.

Rekreationsytorna vid Nördfjärden bevaras i förslag till planprogram.        Foto: Anna Stamblewski

Nämndsbeslut visar vägen för centrumnära bostäder och bevarade grönytor vid Nördfjärden

Samhällsbyggnadsnämnden fattade två beslut vid torsdagens sammanträde som påverkar stadens utformning i framtiden. Dels ett beslut om ett ramverk för eventuell förtätning av bebyggelsen på Övre Norrmalm, dels ett beslut om utvecklingen av området vid Nördfjärden. Nu går frågorna vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt fastställande.

Karta över befintliga Strömnäsbacken etapp 1 och 2       Illustration: Piteå kommun

Byggaktörer med visioner sökes för stadsutvecklingen österut

Stadsutvecklingen österut är påbörjad med bostadsområdet Strömnäsbacken, en ny förskola och planerade byggnationer av ett demensboende och kompetenscentrum. Nu går Piteå kommun ut med en öppen intresseförfrågan till byggföretag för att påbörja arbetet med Strömnäsbacken 2 – ett nytt attraktivt område med flerbostadshus och centrumområde. Nära till stan och nära till naturen.

Märta Dahlkvists pappa tog emot dotterns pris, Årets ungdomsledare Gabrielle Westerlund och Arbetarspelens stipendiater Sara Åström och Anette Sandlund.

Mikael Holm vinnare av årets Kulturpris

Piteå kommun har idag delat ut sitt kulturpris och ett flertal stipendier inom kultur och idrott. Bland stipendiaterna finns idrotts- och kulturutövare. Kulturpriset tilldelades artisten och Talangvinnaren Mikael Holm.

Strömnäsbacken och Pitholmshöjden – nya bostadsområden och ett nytt centrumområde   Illustration: Piteå kommun

Ny dialog igång: Vad lockar i Piteås nya bostadsområde?

Piteå utvecklas österut med nya bostadsområden som Strömnäsbacken och Pitholmshöjden. Nu startar en dialog som ska visa vägen i det fortsatta planeringsarbetet. Vad är det som lockar i området? Vad är viktigt för trivsel och livskvalitet? Vad skulle få dig att vilja bo där? Svara på enkäten senast 31 januari och bidra i utveckling av Piteå!

Visa mer