Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Tillfällig stängning för klass 2B på Munksunds skola

Tillfällig stängning för klass 2B på Munksunds skola

På grund av fler fall av covid-19 har skolchefen beslutat om en tillfällig hemgång för årskurs klass 2B på Munksunds skola i tre dagar fredag-tisdag. Beslutet gäller 3-7 december 2021 men kan komma att förlängas om situationen så kräver.

Karin Åberg är kompositör, hon vill leverera känslor och glädjen i att spela instrument i sitt verk.

Musik- och dansskolan lyfter kvinnliga tonsättare

Musik- och dansskolans årliga julkonsert kan du se på tisdag den 7 december på Studio Acusticum. På julkonserten spelas ett nyskrivet stycke, komponerat av den lokala kompositören Karin Åberg. I konserten deltar elever från mellanstadiet till högstadiet och 12 italienska studenter.

Florian Steiner och Patric Lundström invigde Rådhustorget under söndagen.     Foto: Christer Lindström

Rådhustorget invigt efter ombyggnation

Under söndagen invigdes Rådhustorget efter en ombyggnation som genomförts med anledning av jubileumsåret. Den pampiga granen skapade julstämning, glöggen värmde folksamlingen och invigningstalet blickade tillbaka och framåt i tiden. Nu är även Rådhustorget redo för ytterligare 400 år.

Årets Lysande nyhet Veronica hyllar våra livsviktiga pollinatörer och lyser upp i parken framför Ångbryggeriet vid Sundsgatan i PIteå. Foto: Ulrika Bohman

Parkavdelningen presenterar Veronica - årets lysande nyhet

För fjortonde året i rad har parkavdelningen designat och tillverkat en unik och uppskattad Lysande nyhet inför julen. Frågorna har varit många inför första advent. Många har spekulerat, spanat och gissat på både placering och motiv. I dag har årets Lysande nyhet tänts i den lilla parken Bryggeriet framför gamla Ångbryggeriet.

Förbättrad ekonomisk prognos för socialtjänsten, utökat brandskydd och satsning på barn som anhöriga

På Socialnämndens sammanträde idag redovisades ett minskat ekonomiskt underskott för socialtjänsten. Aktuell prognos i år är minus 22,5 miljoner kronor. Under mötet beslutade nämnden att fördela om investeringsbudgeten för att täcka kostnader för brandskydd på Källbogården, Berggården och Österbo. Och ett nytt projekt, Anhörigstöd till barn, beviljades medel för 2022.

Grans Naturbruksgymnasium kommer att drivas som en resultatenhet från 1 januari 2022.

Grans Naturbruksgymnasium blir egen resultatenhet

Utbildningsförvaltningen har på nämndens uppdrag gjort en utredning kring olika alternativ för Grans Naturbruksskolas framtida organisation. Barn- och utbildningsnämnden (BUN) har idag beslutat att Grans Naturbruksgymnasium från den 1 januari 2022 ska drivas som en resultatenhet under nämnden.

Tillsammans är vi Piteå, ett arbetsmaterial om Piteås närområde som delas ut till kommunens förskoleenheter.

Hyllar Piteå 400 år med ett lokalt sällskapsspel och arbetsmaterial

Lena Öhlund och Josefin Wallinder förskollärare vid Rönnens förskola, har under året och firandet av Piteå 400, arbetat med lokala sevärdheter och dess historia i sina barngrupper. De har skapat ett arbetsmaterial och vill sprida det till kollegor i kommunens förskolor och i skolans tidigare år. – Det har varit så roligt att jobba med Piteås historia och stad i barngrupperna, att vi vill inspirera

SFI-projekt gav förbättrad språkutveckling och stärkt självförtroende bland deltagarna   Foto: Getty Images

Framgångsrikt SFI-projekt kan inspirera fler kommuner

Under hösten 2020 och våren 2021 genomförde Vuxenutbildningen i Piteå kommun ett projekt med syftet att intensivträna elever på SFI som stannat upp i sin utveckling i språket. Resultaten visade på stora språkliga framsteg. Dessutom upplevde deltagarna att de fått bättre självförtroende och kände sig tryggare med att vistas ute i samhället.

Foto: Shutterstock

Piteå kommun deltar i kampanjen En vecka fri från våld

Piteå kommun deltar i kampanjen En vecka fri från våld för att uppmärksamma det viktiga förebyggande och kunskapshöjande arbete som pågår runt om i landet och länet. I Stadshusets foajé finns möjlighet att gå tipspromenad för den som vill testa sina egna kunskaper och samtidigt lära sig mer om våld i nära relationer. Nytt för i år är en installation med inspiration från The Clothesline Project.

Pressinbjudan - Årets julfönster på Kaleido

Årets julfönster på Kaleido skapas imorgon tisdag 23 november. Temat är Sci-fi + jul och det är årskurs ett på estetprogrammet bild och formgivning, Strömbackskolan, som målar. Vernissage fredag 26 november klockan 14.30.

Visa mer