Gå direkt till innehåll
Förbipasserande bjöds på fika under invigningen av den nya gång- och cykelvägen. Foto: Eva Wikström, Piteå kommun
Förbipasserande bjöds på fika under invigningen av den nya gång- och cykelvägen. Foto: Eva Wikström, Piteå kommun

Pressmeddelande -

Ny gång- och cykelväg invigd

Under torsdagen firades Piteå kommun tillsammans med förbipasserande att ombyggnationen av den nya gång- och cykelvägen längs med Sundsgatan är klar, en länk som har saknas i gång- och cykelvägnätet. Arbetet med att bygga ut gång- och cykelvägnätet är en del i målet mot att vara en attraktiv och uthållig kommun och att få flera pitebor att använda gång och cykel som transportmedel.

Den nya gång- och cykelvägen är 325 meter och har byggts till största delen inom Sundsgatan befintliga vägbredd. Gång- och cykelvägen knyter samman befintligt gång- och cykelvägnät från Öjebyn med centrala Piteå. Gång- och cykelvägen kommer inom kort att få ny modern belysning, något som har efterfrågats av många medborgare.

-Kul att så många passerade och kunde fira tillsammans med oss att ombyggnationen är klar. Medborgarna verkar uppskatta den nya gång- och cykelvägen och berättade att den är efterlängtad, säger Joakim Lundberg, projektledare Samhällsbyggnad.

Piteå kommuns mål är att erbjuda alla barn säkra skolvägar, förbättra hela-resan-perspektivet samt att öka trafiksäkerheten för våra gång- och cykeltrafikanter. Totalt har nu Piteå kommun ca 12 mil gång- och cykelväg.

Projektet har erhållit en medfinansiering på 650 000 kr från Stadsmiljöavtalet, cykelåtgärder i stadsmiljö.


För ytterligare upplysningar kontakta:
Joakim Lundberg, projektledare, Samhällsbyggnad, joakim.lundberg@pitea.se, 0911-696231

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se