Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Saneringsarbetet fortsätter under onsdagen

Saneringsarbetet fortsätter under onsdagen

Ett oljeutsläpp upptäcktes under tisdagsförmiddagen i havet utanför djuphamnen på Haraholmen. Ett tiotal brandmän under tisdagskvällen och natten till onsdag jobbat med saneringen. Under förmiddagen kommer vi att följa läget och omdisponera resurserna för att kunna vidta fler åtgärder vid behov, säger räddningschef Torbjörn Johansson.

Arbete pågår för att begränsa skadorna av oljeutsläppet vid Piteå hamn

Arbete pågår för att begränsa skadorna av oljeutsläppet vid Piteå hamn

Räddningstjänsten i Piteå- Älvsbyn har under dagen begärt resurser i form av länsar och strandskyddsduk från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. - Vi gör allt vi kan för att begränsa skadorna av oljeutsläppet, säger Daniel Granberg, saneringsledare på Räddningstjänsten Piteå- Älvsbyn.

Hiss till takplanet i Stadsberget är avstängd på grund av skadegörelse

Hiss till takplanet i Stadsberget är avstängd på grund av skadegörelse

Avdelningen Fastigheter har stängt av hissen som går upp till takplanet i parkeringshuset Stadsberget på grund av skadegörelse. Hissar till parkeringsplatserna berörs inte av stängningen utan fungerar som vanligt.
-Vi har fattat beslutet att stänga av hissen till takplanet för att förhoppningsvis kunna förhindra vidare skador i parkeringshuset. De ungdomar som vistats i byggnaden har bland anna

Oljeutsläpp vid Piteå hamn (Piteå port and hub)

Oljeutsläpp vid Piteå hamn (Piteå port and hub)

Ett större oljeutsläpp har upptäckt i havet utanför Piteå port and hub. - Utsläppet består av ett tunt oljeskimmer på vattnet och uppskattas till ett par kilometer långt och cirka 300 meter brett, säger Stefan Sjöberg, räddningschef i beredskap.

Piteå kommun och Polisen har i samråd vidtagit åtgärder för att säkerställa ordning och trygghet. Foto: Piteå kommun

Trygghetsskapande åtgärder under cruisinghelg

Kommande helg planeras en i cruising i Piteå. Piteå kommun har i samråd med Polisen enats om att stänga ett antal parkeringar för att säkerställa ordning och säkerhet. Fältarna och polisen efterfrågar fler vuxna på stan under kvällen.

Efter en period av minussiffror har Piteå återigen en positiv befolkningsutveckling. Foto: Maria Fäldt

Befolkningen ökar i Piteå

Under maj och juni har befolkningen ökat i Piteå kommun. Sammantaget gör det att Piteå kommun ökat sin befolkning med 67 personer sedan årsskiftet.

Under hösten öppnar simhallarna för bad och kursverksamhet. Foto: Piteå kommun

Nu öppnar kommunens sim- och sporthallar i Piteå

Efter en sommar med enbart förbokade tider öppnar den 30 augusti både Öjeby- och Munksunds simhall med ordinarie öppettider. Hortlax simhall öppnar den 4 oktober. Kursverksamhet som simskola, babysim och barngympa startar under hösten och sporthallarna öppnar för privat- och företagsbokningar.

Nu startar Piteå Stadsbuss nya trafik

Nu startar Piteå Stadsbuss nya trafik

Den 16 augusti startar vintertidtabellen för de nya stadsbussarna i Piteå. Det infaller samtidigt med ett flertal nyheter, bland annat nya tidtabeller och linjedragningar.

Nu skapas nya gång- och cykelvägar i närheten av universitetet på Berget.    Foto: Hanna Wimander

Nya gång- och cykelvägar skapas på Berget som växer så det knakar

Området runt universitetet växer snabbt. Med studerande och personal på campus, Piteå Science park, en full företagsby och många bostäder blir det många människor som rör sig på området. Nu startar bygget av nya gång- och cykelvägar för att skapa en trygg och säker trafikmiljö för alla.

Nya satsningar på stadsbussarna i Piteå

Nya satsningar på stadsbussarna i Piteå

Den 16 augusti startar vintertidtabellen för de nya stadsbussarna i Piteå. I samband med det införs det även ett flertal nyheter, bland annat nya tidtabeller och delvis nya linjedragningar som kommer minska restiden.

Legoevent i Piteå

Legoevent i Piteå

Piteå kommun arrangerar i veckan ett legoevent tillsammans med Lego-center i Bureå. Under fyra dagar erbjuds 150 deltagare i alla åldrar att komma och bygga lego på Kaliedo i Piteå. Legoeventet är en av kommunens sommarlovs satsningar.

Industriområdet Myran rivs för renodla området kring skola, boende, idrott och park.    Foto: Anna Stamblewski

Rivning av Myrans industriområde ger plats åt Öjebyns utveckling

Den andra augusti påbörjas rivningen av Myrans industriområde i Öjebyn. Det handlar om byggnader mellan Solanderskolan och väg 374 där ett antal företag bedrivit sina verksamheter. Rivningen möjliggör fortsatt utveckling i det centrala området i Öjebyn, där fokus ska ligga på skola, boende, idrott och park.

Visa mer