Gå direkt till innehåll

Ämnen: Arbetsmarknadsfrågor

EU-medel finansierar förstudie om framtidens kompetensförsörjning inom vård och omsorg

Piteå kommun har beviljats drygt 200 000 kr ur den Europeiska socialfonden+ för att genomföra en förstudie om framtidens kompetensförsörjning. All tillsvidareanställd vård och omsorgspersonal samt månadsvikarier kommer delta i studien, cirka 1300 personer. Förstudien beräknas vara klar till sommaren och resultatet blir underlag för att ansöka om medel från EFS+ för ett större projekt.

Solen sken över Piteås och Skellefteås rekryteringsevent på Skansen under lördagen.

Stort sug att flytta norrut vid Piteås och Skellefteås rekryteringsevent på Skansen

Intresset för att flytta norrut var stort när Piteå och Skellefteå bjöd in till rekryteringseventet P.S. Saknar dig på Skansen. 1200 personer hade anmält sig och såväl kommunerna som medverkande företag hade fullt upp hela dagen med att besvara besökarnas frågor om lediga jobb, bostäder, barnomsorg, skolor och livet i norr. Nu hoppas vi på många nya invånare i våra kommuner.

P.S. Saknar dig, Skellefteås och Piteås rekryteringsevent på Skansen, har varit välbesökt tidigare år.   Foto: Piteå kommun

Pressinbjudan: Piteå och Skellefteå intar Skansen för att attrahera talang och kompetens till norr

Norrbotten och Västerbotten är idag Sveriges hetaste region, med planerade investeringar på 1000 miljarder de närmaste decennierna. Lördag 25 november intar Piteå kommun, Skellefteå kommun och arbetsgivare från båda orterna Skansen för att visa upp livet i norr, allt spännande som händer i vår region samt det stora rekryteringsbehov som finns. Vi hälsar media välkomna till eventet.

Visa mer