Gå direkt till innehåll
Varmbassängen i Öjebyn är stängd i väntan på bedömning av konstruktionen.
Varmbassängen i Öjebyn är stängd i väntan på bedömning av konstruktionen.

Pressmeddelande -

Varmbassängen är stängd i väntan på statusbedömning

Varmbassängen i Öjebyn läcker vatten genom betongkonstruktionen. Det har gjorts försök att täta bassängen underifrån men det har inte lyckats på grund av stora sprickbildningar. En statusbedömning av konstruktionen måste genomföras för att kunna ta beslut om fortsatta åtgärder. I väntan på den är bassängen tills vidare stängd.

Konstruktion och hållfasthet ska bedömas och om bassängen bedöms vara konstruktionsmässigt säker kommer nya försök att åtgärda bassängen genomföras.

-Vi vet att varmbassängen är uppskattad och viktig, speciellt som en rehabbassäng för olika behov. Vi kommer därför att göra allt vi kan för att starta upp bassängen senast till hösten, säger Jenny Axelsson, avdelningschef fritid, Piteå kommun.

Långsiktig lösning för framtidens simhallar

Simhallarna i Piteå kommun har idag stora renoveringsbehov. Den förstudie som är genomförd på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden bekräftar bilden av omfattande och akuta renoveringsbehov i samtliga tre simhallar. Frågan är överlämnad till kommunstyrelsen för fortsatt hantering.

-Framtidens simhallar är en stor och övergripande fråga. Nämnden har därför lämnat över frågan till kommunstyrelsen där fortsatta utredningar planeras. Där ser vi att samtal med piteborna är en mycket viktig del, säger Elisabeth Lindberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kontakt:
Jenny Axelsson, avdelningschef fritid, kultur, park, fritid
0911-69 64 39
jenny.axelsson@pitea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Relaterat innehåll