Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stor satsning på forskning i skolan

Piteå kommun storsatsar på kompetensutveckling för lärare. Genom en ny magisterutbildning erbjuder kommunen lärare möjlighet att bedriva forskning i den egna skolan. ”Magisterutbildningen forskning- och utveckling i skolan” har utvecklats i ett unikt samarbete med institutionen för estetiska ämnen vid Umeå universitet.

Magisterutbildningen består av åtta olika delkurser. Den första kursen startar den 22 augusti 2016 och har Piteå som studieort. Utbildningen riktar sig till erfarna lärare med intresse för att arbeta med skolans utveckling och praktiknära studier. Den syftar till att ge en fördjupad förståelse av den praktiknära skolforskningens roll i skolan och studierna bedrivs med utgångspunkt i lärarnas egna frågor.

- Det känns roligt och är en stimulerande utmaning att vara del i den utveckling som följer av detta, säger Kristina Hansson, vetenskaplig ledare vid utbildningsförvaltningen i Piteå.

Intresset bland kommunens lärare har varit stort, 41 lärare från Piteå kommuns skolor är antagna till utbildningen. Det är både förskolelärare, grundskolelärare och gymnasielärare som kommer att läsa magisterutbildningen.

För mer information kontakta:

Kristina Hansson
Vetenskaplig ledare, utbildningsförvaltningen
070- 281 11 65

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se