Gå direkt till innehåll
Socialtjänsten rekryterar till sommaren med nytt erbjudande

Pressmeddelande -

Socialtjänsten rekryterar till sommaren med nytt erbjudande

Socialtjänsten provar ett nytt grepp för att rekrytera personal till sommaren; personer med liten erfarenhet av arbete inom vård och omsorg erbjuds tjugo dagar handledd praktik under maj månad. Syftet med praktiken är att både nya vikarier och ordinarie personal ska känna sig trygga och förberedda inför sommarens arbete.

Socialtjänstens bemanningsenhet kommer att göra bedömningar på individnivå om praktiken ska erbjudas eller inte till de som söker sommarjobb. Under gårdagen träffade bemanningsenheten elever som läser SFI för att berätta om erbjudandet och vilka jobbmöjligheter som finns i sommar. I nästa steg arrangeras speeddating för de elever som är intresserade av att presentera sig och få veta mer. Därefter kommer de som passar för tjänsterna erbjudas praktik under maj månad på den tänkta arbetsplatsen med stöd av handledare.

– Vi ser fram emot att få prova ett nytt sätt att rekrytera där alla blir vinnare; de som stått utanför arbetsmarknaden ett tag, vår ordinarie personal som behöver sin sommarledighet och våra brukare som får den vård och det omhändertagande som de har rätt till, säger Ewa Karlsson Sjölander, verksamhetsutvecklare, socialtjänsten.

I slutet av maj kommer närmaste chef tillsammans med handledare och bemanningsenhet utvärdera hur praktiken har varit och om praktikanten erbjuds sommarvikariatet eller inte.

– Det här är ett jättefint verktyg för oss som arbetar med sommarbemanningen. Nu har vi möjlighet att erbjuda praktik till de vi bedömer behöver det och det kommer bli spännande att se vilket resultat det ger, säger Catharina Marklund, chef för bemanningsenheten.

Kontaktpersoner:
Ewa Karlsson Sjölander, verksamhetsutvecklare, Socialtjänsten
Telefon: 0911-69 65 78
E-post: Ewa.KarlssonSjolander@pitea.se

Catharina Marklund
Chef Bemanningsenheten, Socialtjänsten
Telefon: 0911-69 62 99
E-post: Catharina.Marklund@pitea.se

Fredrik Blom
Matchare/Uppsökare, Kompetensförsörjning, Samhällsbyggnad
Telefon: 0911-69 73 42
E-post: Fredrik.Blom@pitea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se