Gå direkt till innehåll
Snart dags för Piteå Business Tour – en vecka med fokus på Piteås företagare

Pressmeddelande -

Snart dags för Piteå Business Tour – en vecka med fokus på Piteås företagare

Intresset är stort inför Piteå Business Tour, årets höjdpunkt för det lokala näringslivet, och som i år går av stapeln 19–23 februari. Under fredagens Frukost med näringslivet höjdes både förväntningarna och temperaturen om möjligt ytterligare.

Piteå Business Tour inleds med en fyra dagar lång "turné" med besök hos företag med spännande och intressanta verksamheter. Efter en vecka full av inspirerande dialoger, debatter och föreläsningar kulminerar sedan veckan med en galakväll på Pite havsbad fredagen den 23 februari. Där lyfts företag, entreprenörer och organisationer fram för deras enastående bidrag till lokal ekonomisk tillväxt och samhällsutveckling. Under galan delas också nio priser ut till framgångsrika företag som gjort avtryck under 2023. Nya priser för året är Årets Nyföretagare som delas ut av Sparbanken Nord samt Årets Säkerhetspris som delas ut av Smurfit Kappa. Årets UF-Ambassadör kommer inte att delas ut under årets gala.

-För Piteå kommun är det otroligt viktigt att erbjuda möjligheter för företag att träffa varandra och få möjligheter att ta del av varandras utmaningar och viktiga frågor. Därför känns det otroligt roligt att konstatera att både intresset och förväntningarna inför årets tour är på topp, säger Nicklas Winblad von Walter, näringslivschef.

Årets Business Tour har som vanligt en stor bredd och turnén innehåller tio programpunkter under veckan med stopp hos företag inom vitt skilda branscher. Eller vad sägs om att få höra Substorm berätta om hur man kan nyttja AI i praktiken eller ta del av LRF-Norrbottens tankar om livsmedelsförsörjning i kristider.

- Piteås näringsliv är otroligt viktigt för Piteå och piteborna. Företagen bidrar till tillväxt, forskning, arbetstillfällen, aktivitets och tjänsteutbud och det känns helt rätt att vi under en vecka låter företagen stå i fokus, säger Patric Lundström, kommunalråd.

Under fredagens företagsfrukost gästades vi också av Annika Sandberg och Sebastian Sandsten från Sparbanken Nord som berättade om sin afterwork under touren på temat ”Stigande räntor och inflation – hur tufft blir det”. Där kommer gästerna att få ta del av en analys om marknadsläget och hur det påverkar svensk ekonomi från Swedbanks prognoschef.

- Många bedömer att inflationsnivåerna i år blir betydligt lägre än under 2023 men även om inflationstakten nu har minskat något så finns det fortfarande risker som kan leda till bakslag, säger Annika Sandberg.

Frukosten gästades även av Henrik Bucht, VD för Piteå Science Park, som berättade om en programpunkt som går av stapeln den 20 februari och handlar om hur Piteås företag kan ”slå mynt” av den gröna omställningen.

- Här har Piteå alla förutsättningar att bli en ”vinnare”. Vi har redan Europas största vindkraftpark och spetskompetens inom Clean Tech. Piteås geografiska läge är också perfekt, mitt mellan ett antal stora etableringar i regionen, säger Henrik.

Under frukosten delades det även ut priser och utmärkelser av våra kommunalråd. Kata Nilsson delade ut Fairtrade City Piteås stipendium till Colorama Jowa färghus som utfört insatser till nytta för rättvis handel och Patric Lundström delade ut priser för ”Årets skyltfönster” som gick till Hem ljuva hem, IVAB och Kristofs Flora.

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Nicklas Winblad von walter

Nicklas Winblad von walter

Näringslivschef Näringsliv, företagsfrågor 072-465 58 94 pitea.se Näringsliv på pitea.se