Gå direkt till innehåll
Piteå kommun inleder ett samarbete med Teach for Sweden
Piteå kommun inleder ett samarbete med Teach for Sweden

Pressmeddelande -

Skolan i Piteå rekryterar till unikt ledarskapsprogram

Piteå kommun har inlett ett samarbete med Teach for Sweden (TFS) och erbjuder akademiker möjlighet att få en kompletterande pedagogisk utbildning till lärare.

- Vi tror på TFS upplägg med ett ledarskapsprogram där deltagarna arbetar i skolan samtidigt som de utbildas till behöriga lärare. Att de även får personlig coachning under utbildningen ger extra bra förutsättningar för att de ska vara väl rustade för uppdraget i klassrummen, säger Malin Westling förvaltningschef Utbildningsförvaltningen.

Piteå kommun kommer till höstterminen 2020 anställa personer som får chansen att göra skillnad på skolor i Piteå, samtidigt som de utbildas till skickliga ledare och lärare i Teach for Swedens ledarskapsprogram. Under två år kommer personerna att arbeta som ordinarie lärare med full lön, löpande personlig ledarutveckling samt mentorskapsutbyte med andra ledare.

- Kvalificerade medarbetare är avgörande för att vi ska lyckas med skolans kärnuppdrag; fortsatt goda kunskapsresultat hos våra elever. Ska vi attrahera och behålla rätt medarbetare behöver vi jobba strategiskt och nytänkande med kompetensförsörjningen. En av de strategiska åtgärderna är att söka medarbetare via Teach for Swedens ledarskapsprogram, säger Malin Westling. 

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Malin Westling

Malin Westling

Förvaltningschef, Utbildningsförvaltningen Piteå kommun 0911-69 60 61 pitea.se skola och förskola barn och unga