Gå direkt till innehåll
Ön Grytan ligger intill isbanan på Nördfjärden i centrala Piteå. Inför påskhelgen finns ved och sittbänkar utställda på ön. Foto: Per Ljus
Ön Grytan ligger intill isbanan på Nördfjärden i centrala Piteå. Inför påskhelgen finns ved och sittbänkar utställda på ön. Foto: Per Ljus

Pressmeddelande -

Skärgårdspärlan Grytan bjuder in till soliga vårvinterdagar

Parkavdelningen har under en tid jobbat med att identifiera så kallade sweet spots i Piteå. Ön Grytan som ligger intill isbanan på Nördfjärden är lite av ett oupptäckt smultronställe. Inför påskhelgen har man därför kört ut sittbänkar och ved till ön och markerat upp ett skoterspår från isbanan ut till ön för att fler ska kunna ta sig ut.

- Idén har vi tagit med oss från en konferens om gestaltande livsmiljö. Vi har jobbat vidare med att hitta våra guldlägen i Piteå och göra det tillgängligt för pitebor och besökare, säger Ronny Nyström parkchef Piteå kommun.

Skoterspåret från isbanan ut till ön är ca 330 meter enkel väg och är markerat med ruskor. Spåret är hårt och håller fint om det inte töar alltför mycket de kommande dagarna.

- Mina kollegor har gjort ett jättefint jobb med att markera upp spåret och förberett med ved för att kunna elda och grilla och vi hälsar alla välkomna ut på isen i vårsolen, säger Ronny Nyström.

Kontakt:
Ronny Nyström, parkchef Piteå kommun
0911-69 69 75

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se