Gå direkt till innehåll
Från och med februari 2020 ska du vända dig till Västergatan 10 när du har ärenden med samhällsbyggnad, exempelvis bygglov, mark, tillstånd och studie- och yrkesvägledning.
Från och med februari 2020 ska du vända dig till Västergatan 10 när du har ärenden med samhällsbyggnad, exempelvis bygglov, mark, tillstånd och studie- och yrkesvägledning.

Pressmeddelande -

Samhällsbyggnad flyttar närmare medborgarna

Vid årsskiftet flyttar delar av förvaltningen Samhällsbyggnad in i nya lokaler i centrala Piteå. Flytten är en del i att låta samhällsutvecklingen komma närmare piteborna, samtidigt som arbetssätt och processer ska vässas. Målet är att det ska bli enklare för dig att hantera dina ärenden bland annat genom nya e-tjänster och situationsanpassade lokaler. Dessutom skapas ett showroom för ökad insyn och delaktighet i samhällsutvecklingen.

Flytten till nya lokaler är en del i ett internt förändringsarbete. Det övergripande syftet att förbättra samverkan och processer så att ärenden som bidrar till samhällets utveckling går snabbt och smidigt för medborgarna likväl som för medarbetarna och olika samarbetspartners.

Flytten ger nya möjligheter att utveckla verksamheterna för att på ett ännu bättre sätt möta dig som medborgare. Dessutom erbjuds medarbetare en modern och flexibel arbetsmiljö som bidrar till att locka och behålla medarbetare. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt införs, vilket innebär att medarbetarna väljer den miljö och arbetsplats som bäst stöder den arbetsuppgift man jobbar med.

- Vi har jobbat hårt med förberedelser inför flytten och förändrade arbetssätt, så nu längtar vi tills vi får flytta in och komma igång på allvar, säger Jan Johansson, förvaltningschef Samhällsbyggnad.

En ny mötesplats
De nya lokalerna finns på Västergatan 10, före detta Åhléns. En del av de nya lokalerna blir öppen för allmänheten där detaljplaner och spännande samhällsutvecklingsprojekt kommer att ställas ut för allmän beskådan och dialoger. I lokalerna finns också mötesrum där handläggare träffar medborgare i vitt skilda ärenden.

- Vi hoppas att piteborna hittar hit, både för sina egna ärenden men också för att följa stadsutvecklingen som börjar hos oss med visioner och planer flera år innan det byggs, säger förvaltningschefen.

Många ärenden kan du redan idag sköta digitalt, men från och med februari 2020 är det här du gör dina ärenden eller träffar träffa någon i de frågor som ligger inom Samhällsbyggnads ansvarsområden, bland annat bygglov, trafikfrågor, tillstånd inom miljö och hälsoskydd, arbetsmarknad, flyktingsamordning och vuxenutbildning.

- I lokalerna kommer vi också att kunna genomföra möten och dialoger kring planering av Piteås utveckling, det känns bra att vi samlas under samma tak. Enligt beräkningar så blir det inflytt i januari, så från februari välkomnar vi piteborna till våra nya lokaler, säger Jan Johansson.

Ärenden som flyttar ut från stadshuset
Här listar vi exempel på ärenden som kommer att hanteras i den nya lokalen på Västergatan 10.

  • Bygglov
  • Tomtköp – villa/fritidshus
  • Bidrag för enskilda vägar
  • Parkeringstillstånd och andra trafiktillstånd
  • Tillstånd företag/verksamheter
  • Kommunalt feriejobb
  • Vägledning inom studier, yrke och arbetsmarknad
  • Flyktingmottagning

Ämnen

Kategorier

Regioner


  • Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Jan Johansson

Jan Johansson

förvaltningschef Samhällsbyggnad 0911-69 62 36 pitea.se trafik och gator boende och miljö

Relaterat innehåll