Gå direkt till innehåll
Utmaningen Gå och cykla till skolan är en insats för hälsan, miljön och en trygg trafikmiljö. Foto: Getty Images
Utmaningen Gå och cykla till skolan är en insats för hälsan, miljön och en trygg trafikmiljö. Foto: Getty Images

Pressmeddelande -

Rosviks skola vann utmaningen ”Gå och cykla till skolan” i Piteå

Elever och personal på Rosviks skola gick och cyklade mest i kommunen under utmaningen Gå och cykla till skolan. De vinner Pitepriset på 5 000 kronor och en vandringspokal. Skolan kom dessutom på en hedrande nionde plats i landet. 

Det är fjortonde året som utmaningen Gå och cykla till skolan genomförs i skolor runt om i landet. Deltagandet är frivilligt och går ut på att skolan samlar poäng genom att gå, cykla eller åka buss till och från skolan under två valfria veckor i september och oktober.

Syftet med utmaningen är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer.

Totalt deltog 1 256 elever och personal vid sju Piteåskolor: Solanderskolan åk 4-6, Norrmalmskolan, Rosviks skola, Bergsviksskolan, Jävre skola, Pitholmsskolan åk 4-6 och I Ur och Skur Forsen. I årets utmaning var det Rosviks skola som lyckades bäst och erövrade Piteåpriset som delades ut för tionde gången. Diplom kommer att delas ut till samtliga deltagande skolor.

-Jätteroligt att vi vann. Ett stort tack till eleverna och föräldrarna som gjorde det möjligt. Biltrafiken minskade till skolan och många elever cyklade eller promenerade istället, säger Monica Karlström, lärare på Rosviks skola

Nationellt delas även olika priser ut till ett värde av cirka 50 000 kr. Rosviks skola kom även på 9:e plats i den nationella utmaningen och vinner ett pris på 1 000 kr.

-Bra jobbat Rosviks skola! Utmaningen gå och cykla till skolan är en bra aktivitet där både eleverna och personal vid skolorna på ett konkret sätt bidrar till bättre miljö och hälsa samt ökad trafiksäkerhet, säger Frida Pettersson, trafikplanerare vid Piteå kommun.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se