Gå direkt till innehåll
PRESSINBJUDAN - Ung 2.0, studie av fritidsaktiviteter bland högstadieungdomar i samarbete med LTU

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN - Ung 2.0, studie av fritidsaktiviteter bland högstadieungdomar i samarbete med LTU

Ung 2.0 är en pågående studie av fritidsaktiviteter bland högstadieungdomar i Piteå kommun och genomförs av forskare vid Luleå tekniska universitet. Syftet är att jämföra fritidsutbudet för olika grupper av ungdomar samt i förlängningen bättre anpassa det till målgruppens behov. Arbetet utgår från de ungas perspektiv, hur ser det ut nu och hur de vill ha det. Ett viktigt fokus i uppdraget är mångfald och inkludering oavsett kön, etnicitet eller var i kommunen man bor.

Forskarna genomför studien i samarbete med kultur-, park och fritidsförvaltningen i Piteå kommun på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden. Projektet som pågår under hela 2022 och är nu halvvägs. Forskarna från LTU kommer tillsammans med Piteå kommun att berätta mer om projektet, redovisa resultat som framkommit hittills och hur man ska jobba framåt.

Media är välkommen på presskonferens

Tisdag den 3 maj klockan 12.20 Fyrkanten, Stadshuset, Piteå kommun.

Medverkar gör: Elisabeth Lindberg, ordförande Kultur och fritidsnämnden, Annika Nordstrand, förvaltningschef kultur, park och fritid, Micael Jonsson kulturchef och Anja Lundström fritidskonsulent. Från LTU deltar Åsa Wikberg Nilsson, biträdande professor i Design och Mats Jakobsson, universitetslektor i arbetsvetenskap.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Elisabeth Lindberg

Elisabeth Lindberg

Ordförande Kultur- och fritidsnämnden (S) Piteå kommun pitea.se
Annika Nordstrand

Annika Nordstrand

Förvaltningschef Kultur, park och fritid Kultur, park och fritid +46911-69 76 79 pitea.se Kultur och fritid Barn och unga