Gå direkt till innehåll
Olle Hedkvist, Ekonomiprogrammet åk 2 på Strömbackaskolan Piteå kommun har fått ett hedersomnämnade i översättningstävling Foto: Anna Bergström
Olle Hedkvist, Ekonomiprogrammet åk 2 på Strömbackaskolan Piteå kommun har fått ett hedersomnämnade i översättningstävling Foto: Anna Bergström

Pressmeddelande -

Olles översättning fick hedersomnämnande

Strömbackaeleven Olle Hedkvist har belönats med Europeiska kommissionens hedersomnämnande för sin särskilt fina översättning. Totalt deltog 2 883 elever från 681 skolor i Europa i en internationell översättningstävling.

- Jag anmälde mig för att jag tyckte det lät kul att testa vara med i en sådan tävling. Det var ungefär som att skriva ett prov, det kändes okej, säger Olle Hedkvist.

Strömbackaskolan deltar årligen i Europeiska kommissionens översättningstävling Juvenes Translatores. Tävlingen riktar sig till elever i åk 2 i hela EU och går ut på att översätta en text till valfritt EU-språk. Sverige deltar med 110 elever och Strömbackaskolan i Piteå deltar med fem elever.

Olle Hedkvist som går Ekonomiprogrammet åk 2 har som en av endast tio elever i Sverige skrivit en text som utmärkt sig särskilt bland alla över hundra tävlande bidrag.

- Jag blev väldigt förvånad när jag fick veta det. Jag trodde inte att det skulle vara en så stor sak, men det var kul att få veta att man hade gjort ett bra jobb, säger Olle Hedkvist.

Kontakt: Anna Bergström anna.bergstrom@pitea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se