Gå direkt till innehåll
Nicklas Larsson, näringslivschef Piteå kommun
Nicklas Larsson, näringslivschef Piteå kommun

Pressmeddelande -

Näringslivschef optimistisk, Piteå tredje bästa tillväxt i länet

Piteå har tredje bästa tillväxten i länet. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas årliga undersökning. Näringslivschefen Nicklas Larsson gläds över att det lokala näringslivet går fortsatt mycket starkt, trots pandemins negativa påverkan framförallt på besöksnäringen.

Sedan 2007 har Syna delat ut utmärkelsen Bästa Tillväxt till den kommun i varje län som har bäst tillväxt. Utifrån tre kategorier granskas aktiebolag i de olika kommunerna, sedan jämförs kommunerna innan vinnarna utses. Kategorierna är andel företag med omsättningsökning, andel företag med ökat antal anställda samt andel företag som går med vinst

- Det var det 95 lokala företag som uppfyllde samtliga kriterier, vilket ger en tredje plats i länet. Först och främst vill vi gratulera Piteås företag som är otroligt viktiga för Piteå, säger Nicklas Larsson, näringslivschef.

Det senaste året har också varit ett rekordår i antal markanvisningar för nya etableringar, omlokaliseringsärenden och expansion vilket stärker bilden att Piteå utvecklas positivt med växande företag.

- Här pågår ett arbete med att skapa ännu smidigare processer för våra företag. En utmaning är kompetensförsörjningen som sätter fokus på fortsatt bostadsutveckling, hur vi attraherar personer med rätt kompetens till Piteå samt nya företagssamarbeten så vi kan bibehålla en god tillväxt, säger Nicklas Larsson.

Bästa tillväxt i Norrbottens hade Arjeplog och Gällivare placerade sig som tvåa. 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Nicklas Winblad von walter

Nicklas Winblad von walter

Näringslivschef Näringsliv, företagsfrågor 072-465 58 94 pitea.se Näringsliv på pitea.se