Gå direkt till innehåll
Piteå är en MR-kommun där mänskliga rättigheter (MR) utgör utgångspunkten i arbetet för ökad mångfald och skapa ett Piteå för alla.
Piteå är en MR-kommun där mänskliga rättigheter (MR) utgör utgångspunkten i arbetet för ökad mångfald och skapa ett Piteå för alla.

Pressmeddelande -

Kultur och fritidsnämnden ger bidrag till podcast om HBTQI-frågor och psykisk ohälsa

Kultur och fritidsnämnden har beslutat att ge ett bidrag till STOFF kulturförenings initiativ Lust for Life. En podcast med HBTQI och psykisk hälsa som huvudfokus. Nämnden beslutade även att tilldela föreningen resterande halvårsbidrag för STOFF/ION:s ungdomsteaterverksamhet.

Lust for Life är ett projekt som STOFF kulturförening gör med projektstöd av Smurfit Kappa Foundation för att bygga upp en studio för podcast och radioteater.

Ansökan till Kultur- och fritidsnämnden på 36 000 kronor avser möjligheten att utbilda föreningens barn och unga genom föreläsningar och workshops för att skapa och producera podcast samt radioteater.

- Genom våra bidrag stödjer kultur- och fritidsnämnden ett kulturklimat med barn och unga, mångfald och jämställdhet som prioriterade områden. Det här är ett bra exempel på viktiga ämnen som bidrar till mångfald, säger Elisabeth Lindberg, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Regnbågsteatern har tidigare bedrivit ungdomsteaterverksamhet i Folkets hus regi. Under 2023 har verksamheten inte kunnat bedrivas och bidraget på 115 000 kronor för första halvåret tillföll därför Kulturföreningen STOFF/ION-teater efter beslut av Kultur- och fritidsnämnden i april i år. Sedan ION-teatern startade ungdomsteaterverksamheten 2022 har den vuxit kontinuerligt och nämnden beslutar därför att återstående budgetmedel på 115 000 kr går till föreningen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Elisabeth Lindberg

Elisabeth Lindberg

Ordförande Kultur- och fritidsnämnden (S) Piteå kommun pitea.se